GERİ SAYIM BAŞLADI

Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda 15 Şubat’ta yapılacak seçim için son günlere girildi. Mevcut Başkan Cihan Emre, Mahmut Ayar, Levent Arslan ve Sultan Yavuzyiğit Saka’nın yarışacağı seçim, Karasu esnafı açısından oldukça hareketli geçecek gibi görünüyor. Adayların tamamı sahada, ziyaretler sürüyor, herkes kendi çevresinden aldığı destekle moral depoluyor. Seçim günü yüzlerce esnaf sandık başına gidecek. Adaylar salonda son konuşmalarını yapacak, oylar kullanılacak ve odanın yeni başkanı belli olacak. Temennimiz, kazanan kim olursa olsun, bu sürecin Karasu esnafı için birlik ve dayanışmayı güçlendiren, kırmadan dökmeden tamamlanan bir seçim olması.

UMUTLAR YENİDEN YEŞERDİ

2020 yılında yıkımına karar verilen ve 2021 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilen Aziziye Mahallesi eski hastane arsası üzerinde başlatılan 24 derslikli eğitim binası için umutlar yeniden yeşerdi. Bir süredir atıl durumda olan okulun tamamlanması için yeni bir firma ile anlaşıldı. Tamamlandığında, şu anda ikili eğitim yapan Sezi Eratik Ortaokulu’nun bu binaya geçmesi bekleniyor. Sezi Eratik Ortaokulu’nda yaşanan yoğunluk ise artık gizlenemez boyutta. Okulun bir kısmı Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi’nde eğitim görüyor. Veliler ise tek bir sorunun cevabını arıyor. “Yeni gelen öğrenciler nerede ders yapacak?” Şimdi gözler, bu dedikoduların gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğinde… Aziziye’de ise çoğu kişi aynı cümleyi fısıldıyor: “Bu kez olacak…”

ANNELER EĞİTİME DAMGA VURDU

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi’nde düzenlenen “Aile, Gençlik ve Eğitim Paneli”, bugüne kadar yapılan benzer programlar arasında belki de en kalabalık olanıydı. Daha kapıdan girerken yoğunluk hissedildi, salon kısa sürede doldu. Kulislerde konuşulanlara göre bu programı diğerlerinden ayıran en önemli detay ise annelerin ilgisi oldu. Önceki etkinliklerde genelde alışılmış bir katılımcı profili varken, bu kez salonda ciddi bir anne ağırlığı vardı. Hatta bazı katılımcılar, “İlk kez bu kadar çok anne aynı programda bir araya geldi” yorumunu yaptı.

KOMŞU HAREKETLENİYOR

Komşu ilçemiz Kocaali, sahil bandında ciddi bir yatırıma hazırlanıyor. Yalı Mahallesi’nde yaklaşık 3 bin 150 metrekarelik alana yapılacak 4 bloklu sosyal tesis için ihale süreci başladı. 24 Şubat’ta yapılacak ihalenin ardından çalışmaların hızla başlaması bekleniyor. Projenin 150 günde tamamlanması planlanıyor. Görünen o ki Karasu sahilinde yıkım başlarken, Kocaali bu yaz sahilde sadece denizle değil, yeni sosyal alanlarla da adından söz ettirecek.