NÖROLOJİ DOKTORU GÖREVE BAŞLADI

Nöroloji Doktoru Ayşe Mine Altun’un, İzmir’e tayin istemesinin ardından Karasu’da nöroloji alanı yaklaşık 2,5 yıldır boş durumdaydı. Uzun zamandan bu yana boş olan bu bölümden dolayı vatandaşlar da mağduriyet yaşadı. Karasu halkının heyecanla beklediği nöroloji doktoru bu hafta Karasu Devlet Hastanesi’nde göreve başladı. Darısı diğer bölümlerin başına…

ÖZDEMİR NE YAPACAK?

Karasu’da seçimin konuşulmasının ardından ilk ismi geçenlerden biri olmuştu Recep Özdemir. Özdemir’in ismi kamuoyunda en çok DEVA Partisi ardından ise Yeniden Refah Partisi ile anıldı. Geçtiğimiz hafta Perşembe günü DEVA Partisi Karasu’nun Belediye Başkan adayını eski İlçe Başkanı Abdullah Çatalbaş olarak açıkladı. Çatalbaş’ın DEVA Partisi’nden aday gösterilmesinin ardından ise Özdemir’in nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

ÇATALBAŞ’IN İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz hafta DEVA Partisi’nden Karasu Belediye Başkan Adayı gösterilen Abdullah Çatalbaş, ittifak görüşmelerinin devam ettiğini söyledi. Çatalbaş, 5 partiye ittifakta kesin gözüyle baktığını belirtirken il başkanlarının da bu konu ile ilgili hala uğraştığını söyledi. Çatalbaş’ın ittifak iddialarının ise önümüzdeki hafta kesinleşmesi bekleniyor.

KARASU ES GEÇİLDİ

Geçtiğimiz günlerde Sakarya’ya 100 yeni polis görevlendirildi. Bu polisler hem merkeze hem de Kocaali, Kaynarca gibi bazı ilçelere gönderildi. Sakarya’nın turizm anlamında en hareketli ve artık kış ayında da nüfusu yüksek olan ilçe Karasu’ya ise tek bir polisin dahi görevlendirilmesi yapılmadı. Karasu her anlamda hareketli bir ilçe! Burada görev yapan emniyet mensuplarının ise ilçenin huzur ve güvenliği için canla başla nasıl çalıştığına hepimiz şahit oluyoruz. Emniyetin buradaki yükünü hafifletmek için en azından birkaç polis memuru da buraya gönderilemez miydi? Haa ayrıca şimdilik Karasu’da sanayiden çıkamayan emniyet araçlarına ise değinmiyoruz bile…

YALI’DA ADAY BOLLUĞU

31 Mart Yerel Seçimleri için Karasu’da en çok hareketli geçen mahalle, Yalı Mahallesi. Bizim bildiğimiz şu ana kadar 13 muhtar adayı var. Bu sayı artar mı? Yoksa çekilenler olur mu? Kestirmek pek mümkün değil… Ama muhtarlık seçimlerinin en heyecanlı geçeceği mahalle şüphesiz Yalı Mahallesi olacak. Biz de buradan tüm adaylara başarılar dileyelim.

BİR TEK O MAHALLEDE ADAY YOK

Hemen hemen her mahallede en az iki muhtar adayı olurken Tuzla Mahallesi’nden aday çıkmadı. Mevcut Muhtar Mehmet Ertürk ile yaptığımız bir sohbette Ertürk, “Karşıma aday çıksın bende oyumu ona veririm” sözlerini kullandı. Belki muhtarın bu sözlerinin ardından Tuzla’da da bir heyecan yaşanır.

KİMLER ADAY OLMAYACAK

Karasu’da bazı mahalle muhtarı bu seçimde aday olmama kararı aldı. Bu konuda ilk açıklamayı Yalı Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Akbaş yapmıştı. Ardından ise Kurudere Mahallesi Muhtarı Hasan Emanet de aday olmayacağını açık açık beyan etmişti. Bu iki ismin haricinde ise Kuyumcullu Mahallesi Muhtarı Mustafa Çalık, Resuller Mahallesi Muhtarı Yusuf Sağır ve Taşlıgeçit Mahallesi Muhtarı Veysel Aksu'nun bu seçimde aday olmayacağı konuşuluyor.