Geçen hafta Karasusporla ilgili yazdığım yazımın altına bir not düşmüştü, Bu hafta için Karasuspor’un tarihi ile ilgili yazı dizimize devam edeceğim demiştim. Dedim ama insan her dediğini yapamıyor ki. Sakarya futbolunda özellikle 2005 -2009 sezonunda Süper lige çıktıktan sonra hiç düşmeden bu ligde oynayan, bu sürecin içine bal heyecanı yükleyen Karasuspor’un tarihi ile ilgili zaten sonlara gelmiştik.

Bu gün geriye dönmek yerine bu güne bakmayı uygun buldum. Bu gün Mehmet Akbaş yönetimi kongrede aday olmayacak. Mehmet Akbaş idealist bir başkan, Karasuspor’un tarihine kısa sürede önemli hizmet yüklemeleri yaptı.

Karasuspor’un başını sokacağı bir yer, alt yapı hamlesinin içinde Mehmet akbaş ve yönetiminin parmak izleri var. Mehmet Akbaş diyor ki, Karasuspor’un yarınları alt yapıda şekillenecek. Alt yapı bizim için olmazsa olmazım diyor. Bu düşüncesine bizde katılıyoruz. Artık devir alt yapı devri, artık devir kendi kendine yetme devri. Mehmet Akbaşı dinlerken önüme aldığım, yayınlanmasında sakınca olmayan alt yapı ile ilgili düşüncelerine umarım, Mehmet akbaş ve ekibinin olmadığı, gelmesi beklenen yeni yönetimde sahiplenir.

Bu gün artık Karasuda görülmüştür ki, Bu işin içinde belediye yoktur. Bu gün artık görülmüştür ki Karasuda iş adamları, iş çevrelerinin kapısı eskisi gibi rahat çalınamaz. Bu gün hem Ekonomik kriz, hem koronanın tetiklediği sorunlar herkesin olduğu gibi Karasuspor’unda kapısında asılı duran aşılması zor meselelerdir. Bu sorunları aşıp Karasusporu Bal hedefinin içinde Erenlerle, Hendeksporla, Sapanca Gençlikle çarpıştırmak çok değil bayağı zor. Piyasaya bombalanan Uğur Akkuş, Bülent Uygun modeli ne kadar gerçekçidir. Bu ikili bu işe ne kadar yakın, ne kadar uzak? Ben bilemiyorum. Herkes bu konuda konuşuyor, ben dinliyorum. Bakalım Karasuspor kongresi için Vilayet ne gibi cevap verecek. Karasuspor’un kongresi ne zaman yapılacak? Karasuspor’un Baldaki hedefi, yürüyeceği futbol yolculuğunun kaderi kongre sonrası oluşacak tablonun içinde gizli.