Karasuspor, Sakarya amatör futbolunda önemli bir yer kaplar. Özellikle Süper Lig’e çıktıktan sonra, amatör futbolun içinde futbolumuza verdiği katkı çıtası BAL’a (Bölgesel Amatör Lig) kadar taşınan Karasuspor, bu şehrin ilçeler arası takım sıralamasında tarihi derinlikleri gayrı federe olarak 1935 yıllarını kapsar.

 

Futbol temelleri 1938 yılında ulu önder Atatürk’ün ölümü ile çakışır. O yılda İzmit liginde (1945 yılında Adapazarı, İzmit’e bağlı bir ilçeydi) mücadele veren Dalspor’da 1948 de isim değişikliği yapılır.  Ziya Bey, bu süreçte hem başkan hem de teknik adam olarak takımın başında yer alır.

 

Sakarya’nın il olmasından sonra Karasuspor, 1955 yılında dernekler masasına müracaat ederek yeni yönetimini oluşturur. Sürecin içinde kuruluş aşamasında dernekler masasına Karasuspor’un futbol el kitabını uzatan yöneticiler içinde kimler vardı? İsterseniz bu yazı dizisinin başında bu isimleri sevgiyle saygıyla yad edelim. Sanırım hepsi rahmetli olmuştur. Bu vesileyle Dursun Güler’e, Mehmet Çakır’a, Metin Cengiz’e, Hasan Alkaya’ya, Fevzi Güvence, Ali Fikri Bıçkın’a, Emin Demirci’ye Karasuspor adına verdikleri önemli hizmetten ötürü teşekkür ederken ahiretteki yaşamlarında huzurlar dileriz.

 

 

Karasuspor’un kuruluş yıllarında ve de sonrasında Dişçi Dursun Güler ismi önemli bir yer kaplar. Dursun Güler, spor ve Karasuspor aşığı olarak ebediyete intikal eden önemli bir Sarı Kırmızılı idoldür. Karasuspor’u anlatmaya, sizlerle buluşturmaya, bize uzatılan bilgiler eşliğinde anlatmaya devam edeceğiz.

 

Bugün için Karasuspor’un, dününü ve bu gününü özet sözler eşliğinde size anlatmaya çalıştık. Bundan sonraki haftalarda yavaş yavaş Sarı Kırmızılı renklerin içinde yer alan ve mazinin derinliklerinde kalan futbol yıllarına göz atmaya devam edeceğiz.

 

Biz bu yazı dizisini yazarken elinde Sarı Kırmızı ile ilgili bilgisi olanlar, bizimle paylaşabilir. Bu yazı dizisinde çok eski futbol yapraklarını karıştırarak yola çıktık. Her hafta Karasuspor’un futbol defteri içinde olanları bu günlere taşımaya çalışacağız. İlk aşamada Karasuspor’un dünü ve bu günü için araştırma yapıp tarihi notları bize ileten Cafer Erdoğan’a teşekkür etmek isterim. Sağ olsun emek vermiş, Karasuspor’un tarihi geçmişini bize uzatmış.