Çarşamba günü sabah saatlerinde Karasu Kaymakamlığı’nın resmi Twitter hesabında “Nezaketsizliğe Kaymakamlık cevabı” yazılı bir belge yayınlandı. Kamuoyuna açık halde yayınlanan bu belge, paylaşımdan saatler geçmeden kaldırıldı. Yapılan paylaşım ilçede gündem oldu ve “Devlet ciddiyetine uymadığı” yönünde eleştirilere sebep oldu.

Belgede hitap edilen ismin Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan bir isim olduğu öğrenilirken, yaşanan olayın nedeni konusunda herhangi bir bilgiye ise ulaşılamadı. Yayınlanan ve daha sonra kaldırılan belgede şu ifadelerin yer aldığı göze çarptı:

“Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Makama sunduğu; okullarımız öğrencilerinin bilim/edebiyat/sanat/spor vb alanlarda ödül ve başarılı çalışmalarına katkıda bulunan eğitim ve öğretim kadrosuna başarı belgesi verilmesi önerisi doğrultusunda önceden adınızı bilmememize ve doğrudan bu kadro içerisinde yer almamanıza rağmen size verilen bu belgeyi almadığınız anlaşılmıştır.

Sorun yok. “Kötü görünende bazen bir hayr vardır” hikmeti doğrultusunda bu tutumunuzla bu belgeyi hak etmediğinizi göstermiş olup, Makamı önemli bir yanlıştan alıkoymuşsunuz.

Ancak güçlü bir Devlet geleneğine sahip Türk milletinin ve modern Türkiye Cumhuriyetinin seçkin bir çalışanının tavrını değil de, ideolojik hegemonyanın partizan temsilciliğini yahut Yankee kültürünün savruk şımarıklığını sergilemek had aşımıdır.

İnsanlar özel bir haksızlığa uğradığında kızabilir ve aşırı tepki verebilirler. Bu konu özelinde böyle bir şey yoktur ve olmamıştır. Hal buyken iyi bir olay üzerinden bile bu çiğliği sergilemeniz özel bir kurguyla kendinizi Donkişot vari piyonlaştırdığınızı gösterir. Bütünlüğü tam insanlar kendilerini kullandırtmazlar ve Devlet makamları da ucuz şov mekanları değildir.

Sosyal medyada da sıkça karşılaşılan, “neyle olursa olsun yeterki ünlü olayım” dürtüsüyle “nasıl davrandım ama!” az görmüşlüğü türü bir tavırla siyaset yapmak istiyorsanız bunu sivil hayatınıza saklayınız. Alev Alatlı'nın dediği gibi her yasal olan hak(lı) değildir. Demokrat tavır da la-yüsel’liği içermez.

Bütün idari ve adli haklarımız saklı kalarak; bundan böyle bir kamu görevlisi olarak hal ve tavırlarınıza dikkat etmeniz, Anayasa, yasalar ve ilgili mevzuatın gerektirdiği sorumlulukla hareket ederek, ast/üst ilişkisine uygun davranmanız, en önemlisi de yüksek Devlet ve Medeniyet geleneğimizin öğrettiği tarafsızlık ve nezaket ilkelerine uymanız hususunda gereğini ihtaren rica ederim”