LGS’de 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına giren Karasu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nur Dursun başarıya giden yolda neler yaptığını anlattı. “Sene başından beri planlı bir şekilde çalıştım. Öğretmenlerim bu süreçte bana çok destek oldu” diyen Dursun, “Önemli olan düzenli ve planlı çalışmak. Çok çalışmanın önemi yok” diye konuştu.

Nur Dursun, “Sınava hazırlanan arkadaşlarımız, sosyal hayatlarına da önem versin. Dolaşsınlar, bisiklete binsinler. En önemlisi, benim bugüne kadar telefonum ve sosyal medya hesabım olmadı. Bunlar, öğrenciyi olumsuz yönde etkiliyor. Çok vakit geçiriliyor. Ben bu konuda şanslıyım. Ailem de bilinçli davrandı. Sınava hazırlanırken beni destekleyen öğretmenlerime, okul idarecilerime, müdürüme, rehber öğretmenime, Edirne’deki öğretmenlerime ve aileme teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sınav sürecinde çocuklarına nasıl destek olduklarını anlatan baba Dinçer Dursun ise “Aile, başarıyı sadece çocuğa bırakmamalı. Aile de üzerine düşeni yapmalı ve çocuğa düzgün ders çalışma ortamı sağlamalı. Kendi televizyon izleyen aile, çocuğuna ders çalışmasını söyleyemez. Eve misafir ağırlama da azaltılmalı. Çocuğun üzerinde baskı oluşturulmamalı” dedi.

Karasu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Şeref Çifci de “Karasu İmam Hatip Ortaokulu olarak LGS’de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitim üç ayağı olan okul, öğrenci ve ailenin uyumunu başarı getirdiğini bu öğrencimizle gördük. Okulumuz daha önce de iki kez TEOG’da Türkiye birincisi çıkarmıştı. Bu geleneğin devam etmesini umuyoruz. Öğretmenlerimize teşekküre diyorum” şeklinde konuştu.