Kısa bir süre önce MHP Karasu İlçe Başkanlığı görevine getirilen Hamza Uğur, 3 Eylül Pazar günü gerçekleştirilen olağan kongre ile kurucu başkan olarak yeniden başkanlığa seçildi. Kongreye MHP Sakarya Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül de katıldı.

Sakarya’da son ilçe kongresi olan Karasu Olağan İlçe Kongresi’ne il ve ilçe protokolü de geniş katılım sağladı. Kongrenin divan başkanlığını Muhammed Levent Bülbül yaparken, divan üyeliklerine Sema Balaban ve Elif Uzun seçildi.

UĞUR, ÇAĞRIDA BULUNDU

İlk konuşmayı MHP Karasu İlçe Başkanı Hamza Uğur yaptı. Uğur, konuşmasında “Milliyetçilik, bayrağına, vatanına ve milletine bağlı olmak, gelecek kuşaklara atalarımızın emaneti olan bu toprakları bırakmak ve korumaktır” dedi. Başkan Uğur, sözlerini “Gün birlik olma günüdür. Tüm dava arkadaşlarımızı ve evinden uzaklaşmış dava arkadaşımızı Karasu Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında buluşmaya davet ediyorum” diyerek sonlandırdı.

Uğur’un ardından kürsüye çıkan MHP Sakarya Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül ise Milliyetçi Hareket Partisi’nin Cumhur İttifakına destek verme sebeplerini anlattı ve “Cumhur İttifakı’nın varlığı, Türkiye’ye destan yazdırıyor” vurgusu yaptı. Bülbül, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

NEDEN CUMHUR İTTİFAKINDAYIZ?

“Ülkemiz, sıkıntılı dönemlerden geçiyor. Buna rağmen Türkiye, bölgede bağımsız karar alabilen ve aldığı kararı uygulayabilen bir kudrete sahiptir. Bize soruyorlar; ‘MHP olarak niye burada duruyorsunuz? Niye Cumhur İttifakı’ndasınız?’ diye. Türkiye’de milli ve yerli bir anlayışla bağımsız bir savunma sanayi kurulamasına yönelik bir siyasi anlayış varsa bunun içerisinde MHP vardır.

Bizim desteğimiz Türkiye ve Türk milletinin düşmanlarına karşı verilmiş bir destektir. “Cumhur İttifakı’nın varlığı, Türkiye’ye destan yazdırıyor. Önümüze çıkan tüm sıkıntılarla mücadele edebilecek güçteyiz.

Önümüzde bir yerel seçim var. Bu seçimde büyükşehirlerdeki terör odaklarının içerisinde olduğu belediyeleri Cumhur İttifakı’na katmamız gerekiyor. Dağda leş olanların ailelerine, bu CHP’li zillet ittifakı belediyeleri tarafından sahip çıkılıyor. Çünkü yaptıkları ittifakın ve aldıkları desteğin diyetini ödüyorlar.

MHP’DEN AYRILANLARA SESLENDİ

Üzüntüyle görüyoruz ki terör uzantısı olan yapıların ele geçirdiği belediyeler, geçmişte bizimle beraber olan arkadaşlarımızın, MHP’den ayrılarak kurduğu partinin de vermiş olduğu destekle ele geçiriş olmaları. Yuvaya dönmüyorlarsa da gelin komşu olun. Bari o ittifaktan ayrılın. Karşı tarafın ihanetini sırtlanmayın. Bu zillettir, çekilecek yük değildir”

Oy kullanma işleminin ardından geçerli oyların tamamını alan Hamza Uğur ve yönetimi, MHP Karasu İlçe Teşkilatı’nı yeniden kurdu. Hamza Uğur’un yönetiminde şu isimler yer aldı:

YÖNETİM KURULU: Mehmet Alemdar, Davut Şentürk, Hakan Özmen, Rüstem Elmacı, Ramazan Akpınar, Fatih Köz, Mehmet Yetim, Cavit Aşık, Ertuğrul Soytürk, Cevat Tuğrul Karabulut, Dursun Kodalak, İsmail Öztürk, Sinan Yavuzyiğit, Hamdi Ayar, Remzi Yıldız, Mustafa Temizel, Kenan Tiryaki, Muhammet Filizfidanoğlu, Cihat Ekşi, Ömer Aşık, Kemal Özcan, İsmail Çinazcı, Muhammet Yıldırım, Hatice Erdoğan, Taner Duran, Bestami Andoğlu, Davut Kalkan, İzzet Öner, Ali Günaçtı, Yahya Kadir Durmaz, Mesut Gülmez, Selahattin Işık, Erdoğan Şahin, Musa Avcı, Güngör Bak ve Enver İçköprü.

İL DELEGE LİSTESİ: Adnan Keskin Ali Günaçtı, Ali Yavuzyiğit, Ali Haydar Özkan, Cemal Aygüneş, Cevdet Kenan Karabulut, Davut Şentürk, Ekrem Yiğit, Emre Filizfidanoğlu, Enes Elmacı, Enver Parlak, Eşref Arık, Fatih Şentürk, Feyzi Babuç, Hakan Özmen, Hamdi Ayar, Hamza Uğur Hamza Şentürk, Hasan Aydın, Hasan Filizfidanoğlu, hasan Parlak, Hüseyin Soytekinoğlu, İlyas Küçükşahin, İshak Kılıçaslan, İshak Aşık, İskender Demirtürk, İsmet Günaydın, Kadir Şentürk, Mehmet Alemdar, Mehmet Fidan, Mehmet Yetim, Mesut Gülmez, Muharrem Kara, Mustafa Önem, Oğuzhan Öztürk, Oktay Yazıcı, Ömer Küçük, Rüstem Elmacı, Serhat Dursun Yavuz, Selami Arık ve Şefik Kır.