Nevtan Angün'ün "Muhtarım, sizi uyku moduna aldılar bilesiniz" ve "Bu atışma beyhude" başlıklı köşe yazıları.

Karasu-Adapazarı yolu üzerinde kritik bir nokta mevcut ve son yıllarda meydana gelen kazalarla da dikkat çekiyor. Bahsettiğim yer, eski TİGEM mevkii diye bilinen, şimdiki ÇEKOK mevkii, yani Adatepe kavşağı…

Yakın zamanda bu kavşakta bir otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu motosiklet sürücüsü acı bir şekilde hayatını kaybetti. Bu süreçten sonra kavşak, “ölüm kavşağı” olarak dikkat çekmeye başladı. Öncesinde de aynı kavşak civarında ölümlü ve yaralanmalı kazalar yaşandı.

Kavşak, genişliği ve konumu itibariyle sinyalizasyon sistemi yani trafik ışıklarıyla önlem alınması gereken bir kavşak. Jandarmanın bu kavşağa rapor düzenlediği ve Karayolları’na sunduğunu biliyoruz. Karayolları’nın da “ödenek yok” diyerek 2022 planına almadığını öğrendik.

Kavşağın önemine dikkat çekmek adına kavşağın bulunduğu bölgenin mahalle muhtarları toplanarak bir basın açıklaması yapacağını söyleyerek bize iletti. Yerel haber kimliğimizin yanısıra ulusal haber ajansı kimliğimizi de ortaya koyarak seslerini il merkezine hatta ulusala duyurabileceğimizi belirttik.

Kararlaştırılan güne bir gün kala muhtarlarımız açıklama yapmayacaklarını belirterek programın iptal olduğunu söyledi. Gerekçeyi sorduğumuzda da kendilerine konuyla alakalı çalışma yapılacağını söylediklerini ve bu nedenle beklemeleri istendiğini dile getirdiler.

Dileriz ki bu talep olumlu sonuçlanır ve Adatepe kavşağına ışıklandırma sistemi yerleştirilir. Fakat hiç öyle sanmıyoruz. 2023 planına alındı ise bölge yatırımı, önümüzde kocaman bir yıl var. Kim bilir ne zaman? Yeter ki yapılsın ama sanki bana öyle geliyor ki: “Muhtarım, sizi uyku moduna aldılar. Bekle ki yapılsın”. Yine de biz basın olarak konunun takipçisiyiz, siz toplanmasanız da…

BU ATIŞMA BEYHUDE

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ile CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Karasu’daki mera alanlarını imar değişikliği konusunda karşılıklı açıklama faslını münferit atışmaya çevirdi. 1, 2, 3 derken 4.cevap turuna girdiğimizde karşılıklı “Rantçılık” suçlamasıyla cevaplar sürüyor.

Basın olarak bu atışmaları biz sevmeyiz ve tasvip etmeyiz. Çünkü toplumda infiale ve bölünmeye daha fazla sebep olacaktır. Bir yandan da yine ittifakın diğer kanadı Münir Ali Kara ile Aykut Süt arasında da bir cevaplaşma devam ediyor. Seçim yaklaştıkça bunlar olacaktır.

Fakat Ankara’da Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli kanadında terbiyesizliğe varan karşılıklı sözler, ithamlar ve açıklamalar oldukça illerde ve ilçelerde işin dozu da kaçacaktır bilinmeli. Toplum zaten ikiye, üçe bölündü. Adamlık, ittifak safıyla belirlenen rezil bir hal aldı. Bari ilçede söylem ve ifade seviyemize dikkat edelim. Bu seviye ilçede felakete döner, uyaralım. Değerli başkanlar, siz liderlerinizi örnek almayın, onlar gider, siz Atatürk Bulvarı’nda yüz yüze bakarsınız, bizden hatırlatması.