Karasu Mutlu Çocuklar Gündüz Bakımevi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında hazırladıkları programla adeta herkesi geçmişi götürdü. Öğrenciler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün giydiği kıyafeti giyip onun gibi pozlar verdi.

ÇOCUK SEVGİ DEMEKTİ

Mutlu Çocuklar Gündüz Bakımevi Kuruluş Müdürü Sonay Sevecan, “Çocuklar ile çalışmak sevginin en saf ve temiz hali ile her zaman haşır neşir olmak demektir. Millet olarak Atatürk’e duyduğumuz sevgi, özlem ve minnet de bu duyguların en yoğun ve en saf halidir. Herkesin de bildiği gibi Atatürk de çocukları çok severdi ve onun dilinde ‘Çocuk’ sevgi demekti” dedi.

SEVGİ VE ÖZLEM

“Sevdiği herkese Atatürk ‘Çocuk’ diye seslenirdi” diyen Sevecan, “Biz de bu çalışmayı yaparken Atatürk’ü en sevdiği çocuklar ile bir araya getirip eşleştirmek, ona olan sevgi ve özlemimizi dile getirmek istedik. Videoyu hazırladıktan sonra defalarca izledim ve her seferinde yaşadığım duygu yoğunluğu muazzam bir iç huzurdu. Çünkü O’na layık çocuklar yetiştirdiğimizden emin olmak, böyle bir günde Atatürk’ü anmanın en güzel yoludur diye düşünüyorum” vurgusunu yaptı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi