Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun basın açıklamasında bulundu. Coşkun, “Tarım sektörünün bankacılık sistemine olan borçları bu yılın ilk yedi aylık döneminde yüzde 48,1 oranında artarak temmuz ayında 487,5 milyar liraya kadar yükseldi. Sektörün zamanında ödeyemediği için bankalar tarafından takibe alınan kredi borçları ise 2,2 milyar liraya kadar indi” diye belirtti.

NÜFUS YAŞLANIYOR

Ülkemizde her yıl tarım nüfusunun yaşlandığını belirten Coşkun, “TZOB kayıtlarına göre, Türkiye’deki erkek çiftçilerin yaş ortalamasının 57,7, kadın çiftçilerin yaş ortalamasının 60,1, kayıtlı toplam çiftçilerin yaş ortalamasının ise 58,1 oldu. Türkiye’de güncel çiftçi sayısının 5 milyon 162 bin olurken, bunun yüzde 82’sini erkeklerin ve yüzde 18’lik kısmını ise kadınların teşkil ediyor. Çiftçilerimizin yüzde 26,4’ü 33-49 yaş arası, yüzde 3,8’i 25-32 yaş arası ve yüzde 1’i 18-24 yaş arasında bulunuyor. Türkiye’de 18-32 yaş arasında çiftçilik yapanların oranı toplam çiftçilik yapanlar içinde yüzde 4,8’e tekabül ediyor” ifadelerini kullandı.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Yerel seçim çalışmalarının hemen hemen her bölgede başladığını da sözlerine ekleyen Başkan Oğuzhan Coşkun, “AK Parti yerel seçim çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti ve MHP’li heyetlerin illerde özel çalışma yapmak için önümüzdeki günlerde bir araya gelmesi bekleniyor. Söz konusu heyetlere Cumhur İttifakı’nın diğer paydaşları da katılacak” dedi. Karasu’da da yerel seçimin hareketli gececiğinin altını çizen Başkan Coşkun, “Artık herkes gözünü kulağını açtı. Bıçakta kemiğe dayandı. Biz Saadet Partisi olarak, Karasu’ya en iyi gelecek ya adayı çıkaracağız ya da onun destekçisi olacağız. Ama artık bu sistemin daha fazla ilerlemesine izin vermeyeceğiz” vurgusunu yaptı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi