Pazartesi akşamı Karasu-Kocaali yolunda yaşanan feci kaza yıllardır şikayet konusu olan bir meseleyi yeniden gündeme getirdi. TOKİ konutları önünde karşıdan karşıya geçmek isteyen bir vatandaş, kamyonun altında kalarak hayatını kaybetti. Kazanın yaşandığı yer ise alt geçidin sadece birkaç metre yanı...

Alt geçit dediğimize bakmayın. Atıl durumda olan, kullanılamayan, bırakın içerisinden insan geçmesini, hayvanın bile geçemeyeceği bir alt geçit....

Dostlar alışverişte görsün, yapılmış işte, merdivenleri de var dışarıdan bakılınca. İnin merdivenleri bakın bir içine, girmeye cesaret edebilir misiniz?

Okulların açık olduğu zaman çok sayıda öğrencinin aynı noktadan karşıya geçtiğine şahit oldum. Allah korusun bir çocuk da orada hayatını kaybedebilir. Bundan sonra o alt geçit temizlenir mi, kullanıma açılır mı bilemeyiz ama giden gittiğiyle kalıyor maalesef.

Benzer sorun Yalı İlkokulu ile Yalı Mezarlığı arasında da söz konusu. Buradaki tek fark üst geçit ihtiyacı. Okul Müdürü Rıza Özdemir’in de dilekçe yazdığını ve bu noktaya bir üst geçit yapılmasını istediğini biliyoruz.

2019 yılı Aralık ayı başında da bir teyzemiz bu noktada otobüsten indikten sonra hızla gelen aracın kendisine çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Hem de kocasının gözleri önünde.

Alın size olmayan iki geçit ve olmaları gereken yerde yaşanan iki ölümlü kaza. İşin kötü tarafı, okul ile mezarlık arası, TOKİ’den daha sık kullanılıyor.

Pazara giden vatandaş da, okula giden öğrenci de sık sık bu noktadan karşıya geçiyor. Bir can daha yanmadan dileriz ki buraya bir üst geçit yapılır.

İKİDİR GÖZE ÇARPIYOR

24 Kasım Öğretmenler Günü çelenk koyma töreninde garip bir tablo ile karşılaştık. Karasu’da hiç alışık olmadığımız, bir o kadar da hoş olmayan bir görüntü kameralara yansıdı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, tek başına protokol sırasında durdu ve tek başına çelenk sunumu yaptı.

19 Ekim Muhtarlar Günü’nde de aynı durum söz konusu olmuş ve Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı Türker Tetik, aynı şekilde yalnız bırakılmış ve tek başına çelengini sunmuştu.

Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı ve Belediye Başkanı İshak Sarı, her iki törene de sonradan katıldı. Karasu’da yıllardır gazetecilik mesleğindeyim ilk defa böyle bir şeye rastlıyorum.

Açıkçası muhtarların ve öğretmenlerin yılda bir kez hatırlandığı her iki törende de yalnız bırakılması hiç hoş bir durum değil düşüncesindeyim. Bir baba sofraya sonradan oturmaz, ailesiyle birlikte oturur, yer ve kalkar misali. Sofraya babalık yapar.

Ama her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır misali, vardır Helvacı ve Sarı’nın bir gerekçesi diyelim. Üçüncüsüne Allah kerim…