Yeniden Refah Partisi Karasu İlçe Başkanı Osman Önal, yazılı basın açıklamasını bulundu. Karasu’nun sonuca varmayan sahil şeridi sorunu olduğunu söyleyen Önal, sahil kıyı yasasının çıktığı günden beri eğlence yerlerinin, bina konut gibi yapıların yıkımının yıllardır sonuçlanmadığını vurguladı.

PEŞKEŞE KİM İZİN VERDİ

Başkan Osman Önal, “İlk akla gelen birinci soru şu. Eğlence yeri veya tesisi diye adlandırılan yapı veya prefabrik türü yerlerin ruhsatı ne zaman, neden ve ne minvalde verildi. Bu yapıların yapılması için Karasu’da yılın 12 ayı ikamet eden vatandaşa soruldu mu, salt çoğunluk bunu onayladı mı? 90 gün gelip ortamın durumunu, huzurunu kaçıran bir kesim için bu peşkeşe ne hakla kimler izin verdi? İkincisi bir hata yapıldı ya da birilerinin zorbalığı ile mi oldu? Neden ruhsat süresi dolmuş olan yer ötelendi iş uzatıldı?” ifadelerini kullandı.

KİMİN RIZASI ALINDI

“Yasaların işlevselliği her vatandaşa ahlaki ve geleneksel durumlar nezdinde eşit mesafede olmalı” diyen Başkan Önal, “Gece yarısı sahildeki müzikal ses gürültüsünden şikayetçi oluyoruz. Bu şikayet üzerine yetkilileri arıyoruz bize verilen cevap ise ‘Burası turistlik bölge.’ Kime soruldu kimin rızası alındı. Yerli halk işten gelmiş yorgun, gece şehrin her yeri gümbür gümbür. Salt azınlık mı söz sahibi bu ilçede yoksa yılın 12 ayı bu ilçeye emek veren halkın dediği, isteğimi geçerli olacak. Zaten sanayi ilçesi mi, tarım ilçesi mi, turizm ilçesi mi belli değil” dedi.

KARASU’YA YAKIŞMIYOR

Başkan Önal, “Acilen ilçe için bir istişare mekanizması kurulup, aklın, adaletin ve de yasaların doğrultusunda hakkaniyetli bir şekilde bu sahil sorunu çözülmelidir. Zaten bu tür ruhsatların, ahlaki ve kültürel sosyal yaşam alanı olan sahilde verilmesinde Karasu halkının da geleneksel yapıda kabullenebildiği bir durum değildir. Bu durum eğlence yeri adı altında uygun olmayan Karasu ilçemize yakışmayan durumlardır. Birde bu işin başka bir yönü sahil yolunun deniz kısmında prefabrik ve de betonarme hiçbir yapının olmaması gerekiyor. Gözler ile açıkça görünen durumun yasalara dayalı bir açıklaması var mı? Varsa bilgilendirilmek isteriz. Bu Karasulu bir birey olarak en doğal hakkımızdır” diyerek açıklamasını sonlandırdı.