Karasu’da 29 yıldır eğitime büyük katkılarda bulunan Özşen Dershanesi, bu yıl da hedeflerini yükselterek öğrenci kayıtlarına başladı. Özşen Dershanesi Müdürü Halil Acar, “Bir kurum, 29 yıl boyunca tesadüfen ayakta kalmış olamaz. Bölgenin eğitimi için yapılan çok sayıda yönteme sahibiz” dedi. Dershane başarısının sırrını açıklayan Acar, “Bugüne kadar 7 bin 846 öğrenciyi üniversiteye gönderdik. Birçoğu da önemli görevlerde çalışmakta” diyerek, dershane başarısını şu sözlerle özetledi:

“Eğitim, ciddi bir iştir ve 29 yıldır da bölgenin eğitimine ciddiyetle katkıda bulunuyoruz. Öğrencimiz başarısı için iki şeye önem veririz. Birincisi, onun hedefleri, ikincisi de rehberlik açısından değerlendirilmesi.

BAŞARININ SIRRI ÜÇ KATMANLI

Üç katmanlı bir rehberlik sistemi uygularız. Birincisi öğrencinin sınıf rehberlik öğretmenidir. Bu öğretmenimiz öğlenciye ilgi ve alakayla davranır, veli yokken öğrencinin velisi gibi davranır. Diğer öğretmenlerle görüşür ve öğrencinin durumunu takip eder, durumu ailelere iletir.

İkinci aşama ise kurum rehber öğretmenimizdir. Bu öğretmenimiz, çalışma programının nasıl olduğunu, nasıl ders çalışılacağını ve hedef üniversiteye nasıl ulaşılır gibi etkenleri çözer. Üçüncü katmanda ise ben bulunuyorum ve öğrenci ile birebir görüşme yaparak sistemin devamını sağlıyoruz.

BİREBİR TEMASIN ÖNEMİ

Yapılan deneme sınavlarında ise iğrencinin başarısı değil, çalışma programının verimli olup olmadığına bakılır. Sınav sonucuna göre öğrencinin çalışma programı yeniden düzenlenir. Eksiklerine göre program yönlendirilir. Özşen Dershane’nin en büyük katkısından biri de öğrenci ile bu birebir temastır”