Hasan Kar'ın "Rota oluşturuluyor" başlıklı köşe yazısı

Büyük ulusların belli başlı organizasyonları vardır. Bu yaptığı organizasyonlar ile gündemde kalarak ülke isminden söz ettirirler. Geçmiş yıllardan günümüze kadar olan süreçte yaşananlar bu minvalde oldu. İyi günler, iyi haftalar...

“İstikbal göklerdedir. Göklerini koruyamayan uluslar yarınlarından asla emin olamazlar” demişti Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK.

Havacılık alanında yapılan çalışmanın ne kadar önemli ve ne kadar kritik olduğunu her geçen gün daha da iyi anlayabiliyoruz. Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonu kapsamında yapılan uzay yolculuğu başladı. ABD’de NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden SpaceX'e ait uzay aracı başarıyla fırlatıldı. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı tarihe ismini yazdırdı. Yine buna benzer bir çalışma yapıldı ve biliyorsunuz geçtiğimiz yıllar Antarktika’ya giden Türk bilim insanları oldu. Burada bir takım çalışma yapıldı. Kalıcı olarak kalma planlaması yapıldı ve yakın bir süreçte Antarktika'nın Horseshoe Adası'nda kurulması planlanan Türk Bilimsel Araştırma Üssü için ön çalışmalar bittiğini söyleyebiliriz. Antarktika’da 29 ülke bilimsel çalışmalar yapıyor ve bu vizyona sahip bir ülke konumuna geldiğimizi söyleyebilirim. Bu tarz çalışmalar bilimsellik bakımından evet önemli ama prestij bakımından da değerli olduğunu düşünüyorum. Buradan hem uzayda hem Antarktika kıtada çalışma yapacak tüm bilim insanlarımıza sevgi, saygı ve kolaylıklar diliyorum. Umarım bundan sonraki süreç içerisinde yaşanacak bu tarz gelişmelerde ve çalışmalarda ilçemizden bizlere gurur kaynağı olacak isimlerin çıktığına şahit oluruz.

Değerli hemşerilerim; ilçemizin potansiyeli geniş ama nedense gençlerimiz ön planda olmak istemiyorlar. Bu ön planı hemen yanlışa yormayın! Bugün kendinizi gösteremezseniz varlığınızı hissettiremezseniz yarın endişe ettiğiniz kaygı duyduğunuz her yer dolar. Karasulu olarak hareket edeceğiz ama armudun düşmesini beklemeyeceğiz. Bizler nerde nasıl faydalı olabilirim düsturu ile alan açacağız ve ben nerde etkiliyim bunun farkındalığı ile yola koyulmalıyız. Rotayı sen oluştur rotanı sen belirle. Nehre bir taş atılacaksa sen at! Nehirden bir taş alınacaksa sen al. Kendinize iyi bakın hoşça kalın.