Geçtiğimiz günlerde ilçe kongresini yaparak yeniden Başkan olan Gelecek Partisi Karasu İlçe Başkanı Salim Direk, Karasu’nun kimlik sorunu yaşadığını söyledi. Direk, “Yıllardır Karasu’nun sanayi mi, turizm mi, tarım şehri mi olduğunu konuşuluyor. Bu güzel ilçe hala kendisine bir kimlik bulamadı” dedi.

KARASU’NUN TARİHİ YERİ YOK MU?

Başkan Salim Direk, “Sanayi alanında tam değiliz yarım yamalak bir durumdayız. BMC dendi, buradaki çoğu kişi bende dahil olmak üzere o bölümlerde eğitim almaya başladık ama ortada BMC kalmadı. Turizm deseniz Maden Deresi ve Acarlar Longozu’yla daha ne kadar yol gidebiliriz. Karasu’nun hiç mi tarihi yeri yok. Üstelik Karasulu gençimiz Oğuzhan Kır’ın, bu ilçenin tarihi ile bu kadar içli dışlı iken bu yöne yönelemez miyiz? Karasu’nun tarihi yerleri canlandırılıp turizme açılamaz mı?” ifadelerini kullandı.

SADECE GÖÇ ALIYORUZ

Karasu Belediyesi’nin bu anlamda ilçeye hiçbir şey katmamak için yerinde saydığını ve bununda açık açık ortada olduğunu söyleyen Başkan Salim Direk, “Maalesef ki yaşadığımız kimlik sorunundan dolayı ilçe bunalımda. Sadece göç alıyoruz. Aldığımız göçlerden dolayı da 3-5 sene sonra Karasu’da her şey yetersiz kalacak. Karasu Devlet Hastanesi yazın nasıl alarm veriyorsa yakın zamanda daha da işlevsiz hale gelecek” diye konuştu.

SEÇİM YAKLAŞIYOR

İlçeyi yönetenlerin Karasu için proje geliştirmekten aciz olduğunu söyleyen Direk, “Yerel seçim yaklaşıyor. Bu insanlar artık göz boyamalarına kanmayacak. Yol yapmak ile bisiklet yolu yapmak ile seçimin alınamayacağını artık bilmek gerekir. Biz Gelecek Partisi olarak Saadet Partisi ile kuracağımız ittifak ile Karasu’yu önce olması gereken kimliğine ardından ise gelecek nesil için daha yaşanabilir bir yer olması için var gücümüzle çalışacağız” vurgusunu yaptı.

 Güler Çınasoğlu’nun haberi