Mezun olduğu yıl YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) derecesi 60 bin olan Karasu Anadolu Lisesi öğrencisi Serap Gençbay, sistemli çalışmasıyla bir sonraki yıl Türkiye genelinde eşit ağırlık alanında 684.sırada yer aldı. Bir yılda 59 bin kişiyi geride bırakan Gençbay, başarısını sistemli çalışmaya borçlu olduğunu belirtti.

12.sınıfta yaz tatilinde DYK kurslarına katıldığını belirten Serap Gençbay, “Okul zamanında hafta içi ve hafta sonu deneme sınavlarına katıldım. Sistemli bir çalışma yürüttüm. Gün içerisinde çok çalışma değil sistemli çalışmayla başardım” dedi.

Hedefinin hukuk okumak oluğunu dile getiren Gençbay, “Bu nedenle sınava bir daha girdim. İlk girişimde 60 bindeydim. İkinci denememde sosyal aktivitelerimi azaltmak durumunda kaldım. Verimli çalışmaya yöneldim ve 684. Sırada yer almayı başardım. Çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

GENÇBAY’DAN YAŞITLARINA TAVSİYE

Serap Gençbay, sınava girecek olan yaşıtlarına da tavsiyelerde bulundu. Gençbay, “Sosyal medyayı biraz kısmalarını tavsiye ediyorum. Gün içinde 30 dakikalık yürüyüşler yapsınlar, müzik dinlesinler, hobilerine yönelsinler ve ders aralarında kafalarını bu şekilde rahatlatsınlar. Çok çalışarak değil sistemli çalışarak hazırlansınlar. Okullarından destek alsınlar” dedi.

Karasu Anadolu Lisesi Müdürü Ali İhsan Kılınç da “Geçen sene 50 bine giren öğrencimiz olmadı. Bu yıl öğrencilerimiz iyi derece elde etti. İlk bine giren öğrencimizin de olması bizi onore etti. Serap Gençbay, kararlı, azimli ve sabırlı çalışarak 684.sırada yer aldı. Okulumuz ve öğretmenlerimizin de gurur kaynağı oldu” diyerek sözlerini tamamladı.

Güler Çınasoğlu'nun haberi