Ayşenur Elmacı'nın "Sıralama heyecanı" başlıklı köşe yazısı

Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi, Yeniden Refah Partisi, Büyük Birlik Partisi, Memleket Partisi, Zafer Partisi aday adaylık süreçlerini bu hafta geri de bırakıp önümüzdeki hafta partilerinde adaylık sıralamaları netlik kazanacak.

2023 genel seçimlerinde 8 milletvekili çıkartacak olan Sakarya’da aday adaylığı başvuruları tamamlandı ve isimler açıklandı.

Sakarya’da AK Parti’den tam 74 isim başvuruda bulundu. CHP’de 11 isim, MHP’de 17 isim, İYİ Parti’den 19 kişi başvuruda bulunurken DEVA Partisi’nde 13 isim aday adayı oldu. Saadet Partisi’nde 16, BBP’de ise 13 kişinin başvuruda bulunduğu görüldü. Gelecek Partisi’nden 10 başvuru olurken Yeniden Refah Partisi’nde 26 başvuru yapıldı.

Buraya kadar her şey güzel ilerledi. Şimdi halkımızın tek beklentisi olan adayların sıralamaları ne olacak?

Bölgemizin adayları olan

Selçuk Kılıçaslan, Ahmet Genç, Lütfi Bayraktar, Recep Ali Küçük, Murat Ali Aksoy, Abdullah Çatalbaş
Osman Önal, Celal Abatay, Hasan Ekşi, Muhammed Cüneyt Sarımert, Önder Kurudal, Esra Dülger
Tuğsem Çetin, Buse Ekşi Demirkol aday adaylık süreçleri tamamlanan saha çalışmalarına devam eden isimler.

Şimdi sıra aday adaylarının partilerinden kendilerine verilecek sıralamalarda.

Kuzey bölgesi olarak her zaman üvey evlat muamelesi gördük. Güçlü olan partilerin bölgemizden aday adayı çıkan değerli isimleri sıralamalarda ilk 3’ün içinde görmek, bunu arzu etmek en doğal hakkımız olduğunu düşünüyorum.

Her projede, her yatırımda her zaman geri plana atılan tek ilçe olabiliriz. Ama şu da var ki, ilde her yatırım ile ilgili konuşulduğu zaman akla ilk Karasu geliyor. İlçemize gelinip bir güzel araziler keşif yapılıyor. Daha sonra da o araziler alınıp arkalarına bakmadan çekip gidiliyor. Sonra da topraklarımıza bahane buluyorlar.

Analiz yapmadan arsa satın almış olamazsınız. Öyle ise seneler boyu aldığınız topraklara hiçbir yatırım yapmayanlar aldığınız toprakları devredin başka bir yatırımcıya çekin gidin ilçemizden. Kısacası elinizi ilçemizin üzerinden çekin. Sizin gibi yatırımcıya ihtiyaç yok. Gelecek olan yatırımcıların önünü açın.

Bunları neden mi dedim?

Buradan aday çıkacak olan Milletvekillerinin bizi yok sayanların karşısında dimdik duracağının sözünü vermesi gerekiyor halkımıza. Bizim ilçemizi yok sayanların önünde dimdik durup ellerini bu ilçenin üzerinden çekmelerini yüreklilikle dile getireceklerinin sözünü vermeleri gerekiyor halkımıza. Buranın artık üvey evlat muamelesi görmemesi topraklarına sahip çıkılması gerekiliyor.

Bölgemizin halkı parti gözetmeksizin milletvekili adaylığında sıralamaya bakacağına inanıyoruz. Ki, öyle olmalı. Bizim sesimizi bizden başkasının duyuramayacağını seneler boyu gördük. Bir telefonla kim hangi vekile ulaşabilir ona bakılması gerekiyor.