19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, mesajına “Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasından sonra 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ ile ‘Gazi’ unvanının verildiği bu onurlu günü ‘Gaziler Günü’ olarak anmaktayız” diyerek başladı. “Tarihin her döneminde tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen Aziz Milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır” diyen Mercan, mesajının devamında şu ifadeleri kullandı:

 

Yanlarında olacağız

 

“Bugün de milletimizin huzur ve güvenliğinin temini için canını ve bedenlerinin bir parçasını bu topraklara feda eden şehit ve gazilerimiz vardır. Türk Milleti şehitlerini, şehitlerinin emanetlerini ve gazilerimizi daima başının üzerinde tutacaktır. Bizler de vatanı, milleti, bayrağı için canları pahasına savaşan şehit ve gazilerimizin aziz emanetlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız. Devlet olarak her zaman şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin yanında olacağız.

 

Millet olma bilincinin temeli

 

Tarih bilinci, vatan ve hürriyet aşkı, bayrak sevgisi gibi değerleri her şeyden üstün tutarak düşmana karşı gözlerini kırpmadan mücadele veren kahraman gazilerimiz, geçmişte olduğu gibi gelecekte de minnet ve şerefle anılacak, her daim en üstün payelere layık görülecektir. Bugünkü birlik ve beraberliğimizin, millet olma bilincimizin temellerini atan aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz; birliğimizi koruma kararlılığı, barış ve kardeşlik içerisinde bir yaşam sürme gayretimiz karşısında şüphesiz gururların en büyüğünü yaşayacaktır.

 

Minnetle anıyoruz

 

Bu vesileyle başta Devletimizin Kurucusu ve Milletimizin kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun. Hayatta olan Gazilerimize ve Şehit Ailelerimize sağlıklı huzurlu ve mutlu günler diliyorum”