Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen Anadoluyuz BİZ projesi kapsamında Tekirdağ Çerkezköy Gençlik Merkezi’nin 40 gönüllü öğrencisi Sakarya’ya geldi. Karasu’da doğal güzellikleri ziyaret eden öğrenciler, programlarının doğa günü etkinliğinde Karasu sahilinde çevre temizliği yaptı.

Etkinlik öncesi öğrencilere Karasu’yu tanıttıklarını ifade eden Karasu İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kemal Ataç, “İlk olarak misafirlerimize sahilimizi tanıttık. Sahil Park ziyareti sonrası da Karasu’nun Yeni Mahallesi sahilinde temizlik gerçekleştirdik” dedi.

Anadoluyuz BİZ Proje Koordinatörü Beyza Nur Durna ise “Sakarya’ya çeşitli gönüllülük faaliyetleri ve sosyal sorumluluk projeleri yapmak için geldik. Ayrıca Sakarya’nın unutulmaya yüz tutmuş değerleri ve kültür mirasını ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz bu projeyle bir dostluk bağı kuruyor ve gittikleri şehirlere renk katarak kendilerinden birer iz bırakıyor” şeklinde konuştu.

Anadoluyuz BİZ proje gönüllülerinden Zeynep Karaca da “Karasu’da çevre temizliği gerçekleştirdik. Asıl amacımız, 40 gönüllü olarak bir sosyal farkındalık oluşturarak kelebek etkisi yaratmak. Burada geçirdiğimiz süreç boyunca da çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.