TOKİ Demokrasi İlk ve Ortaokulu, 12 yıl sonra kendi binasını aktif olarak kullanmaya başlıyor. Karasu Anadolu Lisesi’nin kendi binasına taşınmasının ardından okulda hummalı bir çalışma başladı. Okul Müdürü Ahmet Dursun, önümüzdeki günlerde yapılacak olan tadilat ve bakım çalışmasının ardından hem sınıf şube sayılarının çoğalacağını hem de atölye sınıfları açacaklarını söyledi.

SINIF ŞUBE SAYILARI İKİYE ÇIKIYOR

Müdür Ahmet Dursun, “Adres kayıt bölgemiz artık genişliyor. Hem yeni yerleşim alanlarının oluşması hem de şehir değiştirerek ilçemize yerleşen kişilerin sayısının artmasının ardından okulumuza talep arttı. İlk okul kısmında tek şube olan sınıflarımızı iki şubeye çıkarıyoruz. Dönem içerisinde de kayıt almaya devam ediyoruz. Aynı şekilde ortaokul sınıf şube sayılarımızı da norm takvimi açıldığında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak ikiye çıkarmayı ve sınıf öğrenci sayısını 20’ye düşürmeyi planlıyoruz” dedi.

ATÖLYELER HAZIRLANIYOR

Sınıfların kalabalık olmasının hem eğitim kalitesini düşürdüğünü hem disiplin sorunu oluşturduğunu söyleyen Dursun, “Tüm bu olumsuzlukların önüne geçerek eğitim kalitesini ve başarı grafiğimizi de yükselteceğiz” vurgusunu yaptı. Lisenin kendi okuluna geçmesinden kaynaklı boş kalan derslikleri de en iyi şekilde değerlendireceklerini söyleyen Dursun, “Zeka oyunu sınıfı açıyoruz. Ayrıca öğrencilerin yeteneklerinin daha da iyi keşfedilmesini sağlamak amaçlı müzik ve resim atölyelerini de hazırlıyoruz. Tüm malzemelerimizi aldık. Özellikle müzik atölyemiz için 20’den fazla ekipmanımız mevcut” dedi.

34 ÖĞRENCİNİN 10’U NİTELİKLİ LİSEDE

Bu yıl 34 öğrenci mezun ettiklerini ve bu öğrencilerin 10 tanesinin nitelikli liselere yerleştiğini söyleyen Müdür Dursun, “2 fen, 4 proje Anadolu lisesi, 2 Kocaali Denizcilik Meslek Lisesi, 1 proje Anadolu imam hatip lisesi ve 1 öğrencimizde spor lisesine yerleşti. Bu güzel bir tablo gibi dursa da TOKİ için yeterli değil. Önümüzdeki yıl başarı çıtamızı yüzde 50’nin üzerine taşımayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Yaz ayında bile öğrencilerin eğitimi için ellerinden geleni yaptıklarının altını çizen Dursun, yaz kursları açtıklarını ve bu kurslara da öğrencilerin ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.

TRAFİK EĞİTİM ALANI

Yaklaşık 2 dönüm okul bahçesi içinde projeleri olduğunu söyleyen Dursun, bahçeye trafik eğitim alanı yapmak istediklerini belirtti. Dursun, “40 bisikletimizi tüm ekipmanlarıyla birlikte tedarik ettik. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile görüşüp bahçemizin asfaltlanmasını ve bisiklet parkuru yapılmasını talep edeceğiz. Böylelikle öğrencilerimiz bahçemizi daha keyif alarak kullanabilecek ve trafik eğitimlerini de rahatlıkla burada alabilecek. Büyükşehir Başkanı Ekrem Yüce’nin bisiklet dostu olduğunu biliyoruz. Bu konuda da bizi kırmayacağına eminiz” şeklinde konuştu.

Güler Çınasoğlu’nun haberi