Geçtiğimiz hafta Mehmet Çatalbaş’ın düzenlediği bir program ile ilçede görev yapmış ve yapmakta olan siyasi isimler bir araya gelmişti. Bu toplantı sonrası çekilen fotoğraf, Belediye eski başkanlarından Mehmet İspiroğlu’nun adaylık yorumu ile basında yer buldu. Saadet Partisi Karasu İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Murat Ali Aksoy, bu haber sonrası bir açıklamada bulundu.

Aksoy, “Söz konusu fotoğraf bazı yayın organlarında çıkmış. Haberin veriliş şekliyle alakalı da bize, bu konuyla alakalı açıklama yapma ihtiyacı hissettirdi. Bu toplantının içeriğiyle alakalı konuşmak doğru olmaz. Bu toplantıya davet edildiğimizde tek amacımız, Karasu’nun despotça yönetim anlayışının ortadan kalkıp yerine herkesin ortak uzlaşabildiği ve Karasu’nun bütün potansiyellerini ortaya çıkartabilecek, insanlarla istişare yapabilecek bir ortak aday üzerine istişare yapmak için gitmekti” dedi.

BİR İSİM ÜZERNDE BİRLEŞİLMEDİ

“Basında ismi geçen kişinin adaylığını teyit etmek yapılan bir toplantı değildi. Böyle bir konuda konuşulmak için gidilmedi. Basında lanse edildiği gibi bir durum asla söz konusu değildir” diyen Aksoy, “Bahsi geçen adayın ismi de olabilir, başka isimler de olabilir. Ama özellikle o isim üzerinde bir gündemimiz yoktu. O fotoğrafın amacı bir isim üzerinde birleşmek değildi” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Murat Ali Aksoy, “O toplantıda herkes söz aldı. Sadece Mehmet İspiroğlu konuşmadı. Tek bir adayın ismi üzerine yapılan yorumu haber yapıp, o toplu fotoğrafı koyup, ardından herkesin ismini yazmak, toplumda doğru anlaşılmaz. Haberin aslı ve özü, o açıklama ve isim değildir” diyerek sözlerini tamamladı.