Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda korona virüs nedeniyle evlerimizdeyiz. Ama olsun! Çocuklara armağan edilen bu bayramı evlerimizde de büyük bir coşku ve sevinç içinde kutlayabiliriz.

Meydanlarda kutlama yapamasak da evlerimizde bu coşkuyu çocuklarımızla birlikte yaşayabiliriz. Bu neden olmasın?

23 Nisan günü çocuklarımızı şarkılar söyleyerek uyandırmaya ve günlerini doludizgin bir şekilde geçirtmeye ne dersiniz?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü çocuklarımızı gösteri yapacak şekilde hazırlamaya ne dersiniz?

Ülkemizde bazı değerler unutturulmaya çalışılsa da yeni neslimiz eminim ki bu değerleri hiçbir zaman unutmayacak.

Eskiden 23 Nisan’lar 19 Mayıs’lar ne güzel geçerdi. 23 Nisan günü hiç bitmez sabahtan akşama kadar kutlamalar devam ederdi. Şimdi ne mi oluyor? Atatürk Büstüne sadece bir çelenk bırakılıyor. Bir iki anaokulunda bir iki gösteri ve bir iki şiir okutularak geçiştiriyoruz günü.

Sevgili anne babalar 23 Nisan’ın önemi, atalarımızın mücadelesi ve Türkiye tarihi hakkında sohbet edebilir, videolar izleyebiliriz. Eski fotoğrafları çıkarıp, 23 Nisan anılarınızı evlatlarınıza anlatabilirsiniz. İlkokul birinci sınıftaki ilk 23 Nisan’ınızın nasıl geçtiğini çocuklarınıza anlatabilir değerlerinin ne kadar büyük olduğunun altını da çizebilirsiniz.

Öznur Yılmaz Sakal 5. Sınıf Öğretmenim 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ne programlar hazırlardınız ama. Skeçler, şiirler, çeşit çeşit halk oyunları, sunumlar ve birbirinden değerli konuşmalar. Evet, bunların hepsini iki, üç ayrı sınıfı birden hazırlayıp yaklaşık bizleri 2 aya kadar hazırlardınız. Ve bu başarıyı sadece kendiniz tek başınıza yapardınız. Şimdi öyle bir hazırlık görmek ne mümkün, unutulmasın diye dua eder hale geldik be hocam.

Üzülüyorum. Değerlimizi yaşatmak için koşulların önemi yok diye düşünüyorum. Bazı duyguları yaşamak ve yaşatmak için koşulların önemi yok diye düşünüyorum.

Anne babalarımız eskiden yaşadığımız o müthiş duyguyu evlatlarınıza da geçirin. 23 Nisan’la ilgili kendi hikaye ve masallarımızı yazabilir, çocukları da hayal etmeleri için teşvik edebiliriz. Evde kendi müziğimizi yapıp, 23 Nisan şarkıları ve şiirleri söyleyebiliriz.

“Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram ve coşkuyla kutlanmayı hak ediyor. Minik zihinlere bunu anlatmak bir görevdir. Ata’sının ona armağan ettiği bu günü coşkuyla kutlamak onların hakkı.

‘Evlerimizi süsleyelim, pencerelerimize bayraklar asalım. Şarkılar söyleyelim. Bu coşkuyu evde yaşatabiliriz. Çocuklarla Ata’mızı konuşabiliriz.

Çocuklarımız bir günlüğüne de olsa unutsun virüsü. Canlı sistemde uzaktan öğretim yapanlar kutlamayı online yapsın. Sosyal medyada hepimiz dolu, dolu özgün ve anlamlı tasarımlarla yaşatalım bayramlarını yavrularımıza. Yan yana kutlamaktan daha coşkulu olmalı evdeki bayram. Bu dönem bittiğinde de telafisini yapalım, yine kutlayalım okulumuzda bayramımızı”