31 Mart yerel seçimleri için AK Parti’den Karasu Belediye Başkan Aday Adayı olan Yakup Altıntaş, Karasu’nun en güçsüz zamanını yaşadığını söyledi. “Belediyenin hizmetleri ve görevleri vardır” diyen Altıntaş, “Belediye başkanı kendi hizmetleri dışında da ilçeye farklı hizmetler etmekle görevlidir. Mesela Karasu’nun neden bir müzesi yok. Bunlar hem çocuklarımıza hem de halkımıza kültürel değer katar” diye belirtti.

LİSTE KONUSUNDA İDDİALIYIM

Aday olduğu takdirde oluşturacağı listenin katı bir siyasi yapıda olmayacağının altını çizen Altıntaş, “Bir kişi benim listeme baktığında bu liste şu partinin listesidir diyemeyecek. Öyle bir liste hazırlayacağım. Bu konunda da iddialıyım” dedi. Altıntaş yol ve özellikle bisiklet yolu konusunda yanlış kararlar alındığını ve alınacak bir kararda da kamuoyu ile hareket edilip alınması gerektiğinin altını çizerek, “Sadece bir kişinin doğru bildiği şey asla doğru değildir” vurgusunu yaptı.

İCRALARI KALDIRACAĞIM

Yakup Altıntaş, “Eğer seçilirsem ilk yapacağım şey belediyenin koyduğu icraları kaldırmak olacak. Cüzi miktarlara icra koyup da kişileri aileleri yanında rencide etmek çok yanlış. En azından bu insanlara bir-iki iadeli taahhütlü yazı gitmesi lazım. Borcu var diye insanlar mağdur edilemez. Bin lira, iki bin lira için de kimseye icra gönderilmez. Ben 20 sene AK Parti’de görev yaptım. Partimle ve halkla en üst seviyede uyum içerisinde çalıştım. Benim parolam da şu ‘hizmet, adalet ve merhamet.’ Bu üç kuralın içerisinde yer alan bir sistem kuracağız” ifadelerini kullandı. 

PROJELERİNİ ANLATTI

Projelerinden de bahseden Altıntaş, “Ahmet Genç döneminde bende meclis üyesiydim. Burada aşevi kurmuştuk. Gündüzleri vatandaş yemeğini burada yerken akşamları da ev ev dolaşıp ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtılıyordu. O aşevinin de masrafı belediyeye yansımazdı. Gerek adaklar gerekse yardımseverlerle bu döngü gerçekleşirdi. Benim yeniden böyle bir projem var. Ayrıca diğer bir projemde belediyeye ait hizmet yerleri. Mesela bizim Sahil Parkımız belediyeye ait ama çok pahalı. Bu tarz yerlerde hem maliyetine satış yapılmalı hem de indirimler uygulanmalı” dedi. Altıntaş ayrıca, Karasu Devlet Hastanesi’nin eskisi gibi elverişli hale geleceğinin de sözünü verdi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi