3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması sebebiyle Salı günü il merkezli bir derneğin Karasu Şubesi tarafından düzenlenen kahvaltı programına davet edildik basın olarak. Karasu Haber Gazetesi, Öncü Karasu Gazetesi, Sakarya Kuzey Gazetesi ile birlikte biz de KarasuHaberleri.com İnternet Medyası ve Karasu Cihan Haber olarak davete icabet ederek doğal olarak katılım gösterdik. Özellikle çocuklarımız için, hele ki bu çocuklarımız engelli öğrenciler ise bizim için akan sular durur ve bu habere muhakkak eğiliriz. 15 yıldır yer aldığım basın hayatımda ve görev aldığım tüm gazetelerde böyle davrandım.

 

Gelelim programa… Kahvaltılı olan program öncesi her şeyden habersiz olarak genç muhabir arkadaşlarımızla birlikte programın olacağı yeri bulduk ve mekana girdik. Bizi, il merkezli derneğin Karasu temsilcisi olduğunu söyleyen bir bayan karşıladı. Bir yer gösterildi. Biz de kendimizi tanıttık ve oturduk. Önceden hazırlanmış tabaklarımıza başladıktan sonra bayan geldi ve bize, “Kahvaltımız ücretlidir. Derneğimiz dışında bir olay bu ve 15 lira ücret ödeyeceksiniz” dedi. Şaşırmış bir şekilde kaldım. Ahmet Şen ağabeyim, benden atik davrandı ve kalkarak mekanı terk etti. Döndüm ve diğer genç arkadaşlarıma baktım. Onlar da şaşırmıştı. Kahvaltımızı ettik, ücretimizi ödedik ve mekandan ayrılmayı uygun gördük. Arkamızdan konuşuluyordu fakat çok da kulak vermedik. Kendilerine, basın olarak bizi bir araya toplayıp, dışarıda kahvaltı edip birbirimizi görme fırsatı verdikleri için teşekkür etmek lazım.

 

Bakın hanımlar beyler. Biz 15 liradan gocunacak insanlar değiliz. Ama biraz usul vardır, yol yordam vardır. Oraya davetli gelen herkes o ücreti muhakkak ödemiştir. Davet edilmeden önce de bilgileri vardır. Usul şudur, önceden basın tek tek aranır. “Böyle ekstra bir durum var, ücretlidir. Size yer ayırmamızı ister misiniz?” denir. Oraya çağırılıp yemeğin ortasında emri vaki yapılmaz. Oraya genç muhabir arkadaşlarımız geldi. Belki yanlarına hiç bir şey almadan geldiler, belki de müsait değiller. İnsanları zor durumda bırakmaya hakkınız yok. “Almazdık olur biter” demeyin, özrünüz kabahatinden büyük olur. Masaya gelseniz ve “Derneğimiz için destek olmak ister misiniz?” deseniz, zaten geri çevirmeyiz. Basın oraya sizi halka ulaştırmaya geliyor. Etkinliğinizi duyurmaya, size kefil olmaya geliyor. Sokakta yardım toplarken adınızı daha önceden o kişilere duyurmaya ve sizlere güvenmelerini sağlamaya geliyor. Basını davet edip de ücret istemek nedir Allah aşkına bana bunu birisi açıklasın? Biz haber için sizden para istiyor muyuz?

 

KarasuHaberleri.com’a parayla haber de yaptıramazsınız, parayla haber de kaldırtamazsınız. Söyleminiz üzere siz bağışlarla ayakta duruyorsanız, biz de reklamlarla ayakta duruyoruz. Ama biz, habere gittiğimiz muhataplardan para istemiyoruz. Bu yaptığınız çok acemice bir davranış. Karasu’da ilk defa şahit oluyorum. Başka yerde yapmayın diye uyarayım dedim. Bu arada mesele 15 lira değil, zaten kat be katını ödeyerek mekandan ayrıldık herkes de bilsin. Bu konuda bize ulaşan bir yetkili de olmadı, olmasını da beklemiyoruz zaten. Allah yolunuzu açık etsin…