Karasuspor’un tarihini yazarken bugüne kadar yazdıklarımızın içeriğinde genelde  kuruluş yılları ve o sürecin içindeki gelişmeleri içeriyordu. Bugün isterseniz altıncı bölümde, geçmişten bu güne doğru Cafer Erdoğan’ın,  sarı kırmızılı notları eşliğinde yürümeye  başlayalım. Karasuspor’un 1990’lı yıllarda bugün hayatta olmayan rahmetli İhsan Güler başkanlığında, Mustafa Özbey’in önderliğinde başarılı olduktan sonra  Zonguldak’ta finalleri kıl payı kaybederek 3.Lig şansını  kaybetmiş. 90’lı yılların ikinci yarısında ülke genelinde kendini gösteren ekonomik kriz futbola da yansıdığı süreçte kulübü faal tutan rahmetli Celal Ergelen’in gayretlerini Karasuspor’u anlatan yazı dizimiz içinde önemli bir yer açmak gerek.

 

DEPREM VE KARASUSPOR

 

1999 depremi tüm Marmara bölgesini sarstığı ekonomik sürecin ağırlığını daha da yükseklere taşıdığı yıllarda amatör futbolun bir parçası olan Karasuspor’u da etkiledi. Bir süre faaliyetler yavaşlarken bu dönemde başkanlık yapan ASKF’de aktif görev yapan Ali Hamarat ile Mustafa Püskül’ün Karasuspor’u tekrar yarışmacı takım haline sokmalarını sarı kırmızılı ekibin tarihinde önemli bir yere taşımak gerek.

 

 

2005-2006 SÜPER ÇIKIŞ

 

Karasuspor’un tarihi üzerinde bu günlere doğru iz sürerken 2005 yılına kadar geldik. Bu yıl Karasuspor tarihinde önemli bir yer kaplar. Erdal Bıçakcı başkanlığında, Haldun Aslan’ın teknik adamlığında Karasuspor 2006 sezonunda mucizevi bir şekilde safkan Karasulu gençlerle Süper Lig’e “Merhaba” dedi. Karasuspor’un daha sonra Süper Lig’de Recep Eşkin’le beraber iki kez şampiyonluk coşkusu yaşadığına tanık oluyoruz.

 

KARASUSPOR’UN KARASULU KADROSU

 

Karasuspor 2005 - 2006 sezonunda şampiyon olurken kadrodaki oyuncu grubunun isimlerini  bu yazı dizisi içinde anmak gerek. Semih Yılmaz, Hasan Özkan, Mustafa Zihni Erdoğdu, Orhan Çakır, İdris Yıldız, Ercan bayrak, Mustafa Turhan, Mert marangoz, Tayfun Kaya, Rasim Deli ile birlikte Onur Püskül, Özgür Köse, Önder Berber, Sinan Saka, Hüseyin Yavuzyiğit, Murat Erdoğdu, Aykut Kara, Canberk Kır, Soner Tiryaki, Emre Akyasan ve Samet Koç’un yanı sıra o günkü konjektürde Karasu Hastanesi Başhekimi olan Şemşettin Bayraktar bu şampiyon kadronun bir parçası olarak Karasu tarihinde yer buldu. Bu oyuncu grubu içinde Mert Marangoz ve Orhan Çakır, alt yapıdan gelen ve Karasu’nun futbol tarihinde sarı kırmızılı forma eşliğinde, amatör futbol içinde anılan sporcular olduğunu, buradaki yazı dizisine alt yapının önemini yansıtmak adına onları ismini vermek gerek.

 

 

SARI KIRMIZILI İSTATİK

 

Karasulu gençlerle, Karasulu başkan ve Karasulu teknik adamla şampiyonluğa imza atan, o sürecin  içinde ortaya çıkan ayrıntılara bir göz atmak gerek. O günkü kadronun yaş ortalaması 21.1, maç başına atılan gol ortalaması 4.7 olurken Tayfun Kaya 13, Rasim Deli 11, Mert Marangoz 9 gol le takımın gol yükünü çeken oyuncular oldular. Karasuspor o günkü süreçte Harbiş Tankspor ve Güneşler Beldespor önünde 51 puanla şampiyon oldu. Bu sürecin içinde Haldun Aslan’la ilgili bir bilgide yer edindi. Haldun Aslan, 1973-87 yılları arasında kalecilikten sonra teknik adam olarak da  o sezon Sakarya’da yılın antrenörlüğüne aday gösterildi. Karasuspor, o süreçte şampiyon olurken 16 galibiyet, 94 gol atarken kalesinde 19 gol gördü. Mart 2006 tarihindeki Güneşler Beldespor maçı 1-1 biterken bu maç, kulüp tarihinde en fazla seyredeni olan maç olarak tarihteki yerini aldı. Bu maç sonu çıkan olaylar nedeniyle 9 oyuncusu ceza alan şampiyonluk ümitleri azalan Karasuspor, son üç maçı kazanırken rakipleri Güneşler ile Harbiş’in berabere kalması sonrası mucizevi bir sarı kırmızılı şampiyonluğa koşar.

 

NOT: Bir sonraki yazımızda Burhan Erdoğan dönemini anlatmaya çalışacağız.