2022-2023 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde faaliyete geçen ve Karasu Yeni Mahallesi’nde bulunan anaokulunu, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve Şube Müdürü Ergün Demir ziyarette bulundu. Turhan, “Bu bölgemiz her geçen gün büyüyor. Bu yüzden burada bir anaokulumuz şarttı ve Köy Yaşam Merkezi Projesi kapsamında okulumuzu faaliyete geçirdik” dedi.

15 KAYITLI ÖĞRENCİ VAR

Müdür Turhan, “Yeni Mahallesi mevkiinde okul öncesi eğitime ihtiyaç olduğunu fark ettik. Bu okulumuz ciddi şekilde bölgenin ihtiyacını karşılayacak kapasitede. Kapalı olan okulumuz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onarım çalışmaları yapılarak faaliyete geçti. Okulumuzda ilk etapta 15 kayıtlı öğrencimiz mevcut. İlerleyen zamanlarda da kayıtların olacağı yönünde talepler de oldu. Onları da buna dahil edeceğiz. İlerleyen zamanlarda diğer sınıflarımızı da kademeli olarak açmayı planlıyoruz” sözlerini kullandı.

KAPALI OLAN OKULLARIMIZI AÇACAĞIZ

Okulun Karasu Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’ne bağlı bir anaokulu olarak resmiyetinin sağlandığını sözlerine ekleyen Müdür Turhan, “Burası ilerleyen yıllarda 1. sınıfımızla beraber bağımsız bir okul olacak” dedi. Anaokulları bizim birinci adımımızdı ve ikinci adımda da yeni yerlerimiz olacak. Köy Yaşam Merkezi kapsamında kapalı olan okullarımızı açacağız. Bu şekilde kademeli olarak Bakanlığımızın bütün köy okullarını açmak gibi bir hedefi var” dedi. Turhan, proje kapsamında; Ortaköy, Taşlıgeçit, Karamüezzinler ve Yeni Mahallesi’ndeki okulları faaliyete geçirdiklerini de söyledi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi...