Çok çektiğimiz her türlü olumsuzluğu içinde barındıran 2020’den Allahlın izniyle kurtuluyoruz. Bu yıl hem siyaseten, hem ekonomik anlamda, hem de doğal afetler adına insanoğlunu bayağı hırpaladı. Hele hele dünyanın başına musallat olan Corona var ya Corona, bize çok çektirdi. Çektirmeye de devam ediyor. Yeni yılın eski yıldan daha iyi olacağına hiç ihtimal vermiyorum. Hep beraber Coronadan kurtulup sağ olarak yaşama tutunmak bizim için en önemli yeni yıl armağanı olur. Her şey gönlünüzce olsun diyeceğimde içi umutsuzlukla dolu olan biri olarak size hayal satamam ki. Sağ kalalım, sağlıklı kalalım. Coronaya yakalanmayalım, bu dünyanın içinde kalalım bu bize hepimize yeter de artar bile.

Yaşarsak umut olur, yaşamazken umutta bizimle beraber kara toprak olur. Ah eski yeni yıllar ah. 18 yıldır sana da hasret kaldık be. Bu yeni yılda spor yazan biri olarak sporla ilgili sizinle bir şeyler paylaşamayacağım. Umarım Şubat’ta, üçüncü hafta başlama umudu olan Bal ligi başlarda bizde asli işimize döner size Karasuspor ’la ilgili gelişmelerle buluştururuz. İçimden gelmiyor yine de, umut paketinden bir demet uzatayım size. Karasu Öncü’deki bu haftaki yazıma nokta koyarken, 2021 kıyağı olarak size iyi bir yıl, içi sevgi, içi umut dolu güzel günler dileği iletiyorum. Gelirsem şayet Karasu’ya oturur hep beraber o güzel günlerin içinde dolaşırız. Gel bakalım 2021 nesin ne değilsin bir bakalım sana.

BATUHAN VE ALİ AKMAN

Bursaspor’un zorunluluktan da olsa kendi futbol bahçesinden çıkardığı pırıl, pırıl gençlerle TFF-1 de ve kupada verdiği mücadele son haftaların alkış yağmuruna tutuldu. Kupada Göztepe’yi 5-4 yenip bir üst turu gören genç Bursaspor’da Batuhan Gör attığı dört golle yıldızlaştı. 19 yaşında geleceğe kanat çırpan Türkiye ve Avrupa’nın radarında olan Batuhan, Ali Akman bana göre ekonomik buhranda olan Bursaspor’un yarınlarına el verecek ücretlerle transfer yapacaklardır. Bursaspor’daki bu hareketlilik bana göre iki futbolcuyla sınırlı kalmaz. Biz sezon bitene kadar Batuhan ve Ali’den başka daha birçok yeşil beyazlı gencin ismine de tanık oluruz. Özetlemek gerekirse, Bursaspor alt yapı gençlerine güvenerek, geçmişte alt yapısına yatırım yaparak bu zor günlerin üstesinden gelmek adına çok ama çok önemli bir yeşil Siyah örnek hareketi futbolumuzun içine ışınlamıştır. Ne diyelim darısı alt yapı fabrikası diye anılan bizim evin yeşil siyah futbol evi de bu alanda resim verir. Konuyu bitirmeden genç Bursaspor İstanbulspor önünde 3-0 dan 3-3 geriye dönüş hikâyesi kupadan sonra TFF 1 ligine de damga vuran sonuç olarak futbol kitabına taşındı.

BİR YAŞ GÜNÜ HİKÂYESİ (EROL HIZAL)

Geçenlerde, yeni caminin Teksas semtinin, yeşil siyah ve de sarı lacivert renkler altında futbolda unutulmazlar arasında yer alan Erol Hızal 72’yi bitirip 73’den gün aldı. Yeni yaşını kutlayan Erol Hızal’la ilgili bu vesileyle bizde bir şeyler karalayalım. Hızal Erol bu şehrin futbolunda vitrinden kendine yer edinen ender savunma oyuncularından biridir. O bu günlerin Erol’u olsaydı bisiklet üstünde emeklilik yaşayan değil, son model arabalarla futbol sonrası emeklilik yıllarını yaşardı. Bunu anlatırken futboldan hak ettiğini alamayan bir yeşil siyah yıldız olduğunu anlatmaya çalışıyorum. İşte o Erol Hızal’ı Sakaryaspor kendi sayfasından yaş günü nedeniyle kutlamış. Güzel hoş bir şey yeşil siyah sayfadan olsa da eski futbolcuların unutulmaması güzel bir davranış modeli. Bu daha farklı yollardan da desteklenebilir. Mesela yaş günü futbolcunun evine, adresine çiçekte gönderilebilir. Sonuç Kaptan Erol Hızal Sakaryaspor’un bu jestinden dolayı duygulanmış. “Beni hatırlayanlara çok ama çok teşekkür ederim” diyerek yaş günü hediyesi olarak oda Sakaryaspor’dan şampiyonluk istedi. Nice yıllar Kaptan diyerek Erol Hızal’a sağlıklı ömürler dileyerek bu yaş günü hikâyesinin üstünü örtüyorum.