Her zaman eleştiri konusu olmuştur, “Karasu’dan sürekli olumsuz haberler yapılıyor, hiç mi güzel bir şey yok” diye… “Oluyor da biz mi yazmıyoruz” diye cevap verilir klişe bir şekilde. Yalan da değildir halbuki. Bu hafta sonu güzel bir duruma şahit olduk. Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması saatlerinde basın mensubu olarak zaman zaman dışarıda oluyoruz. Günün herhangi bir saatinde…

Bazen çevirme noktalarına denk geliyoruz ilçe merkezinde, bazen de çevre mahallelerde… İlginçtir bu hafta sonu, hem gündüz hem de akşam saatinde ilçe merkezinde çevirme noktasına denk gelmedim. Sonradan öğrendim ki, kritik ve çevre mahallelerde noktalar oluşturulmuş. Bu konuda güzel bir uygulama yapılmış.

Bahsetmek istediğim konu, çevirmeler değil. Çevirme noktası ve kolluk kuvvetlerine denk gelmememize rağmen, yürüyerek markete gitme izni olduğu halde Karasu’da sokağa çıkılmadığını ve kısıtlamaya ciddi ölçüde uyulduğunu fark ettik. Karasu halkına bu konuda teşekkür etmek lazım. İlçe merkezinde gördüğümüz araçlar tanıdık artık. Gezen tavuk gibi sokakta aracıyla gezen yoktu. Market harici yürüyen de göremedik. Bu konuda Karasu sınıfı geçti ve kısıtlama süresinde örnek bir duyarlılık gösterdi.