Sakarya il merkezinde gündem olmuştu uzun süre “yorgun mermi” vakaları. Karasu’da bugüne kadar ilçe merkezinde yaşanmadı ya da bizim haberimiz olmadı. Derken siftah (!) yaptık ve 26 Ekim Salı günü ilçe merkezine hem de ilçenin kalbine düşüverdi yorgun mermi. Atatürk Bulvarı’nın kuzey girişinde park halindeki bir arabanın kaputuna saplandı. Üzerinden bir ay geçmedi, 22 Kasım Pazartesi günü Orman İşletme ile terminal arasında park halindeki bir aracın metrelerce yanına düştü bu sefer. Hem de aracın bagajından malzeme alan bir kişinin ayağının dibine.

Son bir ayda ilçe merkezinde iki maganda imzasını bıraktı maalesef. Hiç kusura bakmayın ne kibarlık ne saygı beklemeyin bu konuda. Daha beterini yazmamaya gayret ediyorum samimiyim. Emniyetin yapacağı bir şey yok. Ok yaydan çıktı mı kolluk kuvveti ne yapsın? Maganda bastı tetiğe, vebalini alıp alamayacağı belirsiz bir boşluğa.

Çekirge iki kez zıpladı, dileriz ki üçüncü vaka bir canlıya isabet etmez. Defalarca kamu spotları çekildi, mesajlar, sloganlar vs. vs. Silahla kutlama olmaz, silahla eğlence olmaz. Ortada düğün yok dernek yok, bu yorgun mermi nereden çıkıyor peki? Hangi sorumsuz adam öldürmeye teşebbüs ediyor. Allah göstermesin böyle bir olay yaşanırsa da taksirle adam öldürmekten değil kasten öldürmeye teşebbüsle yargılanmalı bu magandalar. Ziyadesiyle yorgunuz bu mermilerden.