Muhsin Turhan'ın "Ahlak mı, Akçe mi?" başlıklı köşe yazısı

Hz. Ali'nin güzel bir sözü ile başlayalım! İnsanların ibadeti sizi aldatmasın Akçe ile olan ilişkisine bakın.

Geçenlerde işyerime gelen iki bayan “Kiralık 1+1 eşyalı dairemiz var. Gecelik kiraya vermek istiyoruz” dedi!

Dedim ki; “Hanımefendi gecelik evlerde ne yapıldığını biliyor musunuz?” O da bana; “Beni ilgilendirmez ben parama bakarım” dedi. Yanındaki bayan da kızı oluyormuş!

Bu konuşma, yazı baslığım oldu. Akçe mi, ahlak mı? Gerçekten toplumsal bir çöküntü yaşıyoruz!

Birkaç gün önce çok sevdiğim Karasulu bir arkadaşımın oğlu ünlü bir dizide rol alıyor dediler. Oyuncu Karasulu olunca merak ettim izledim! Bizim oyuncu evli, iki çocuklu zengin bir işadamını oynuyor! Yarı yaşında bir genç kızı baştan çıkartır, sonra aynı dizide yaşlı kadın genç bir delikanlıyı baştan çıkartır!

Teyze yaşlı bir adamı baştan çıkartır! Yav dedim bu nasıl bir dizi kör tuttuğunu, topal yakaladığını misali...

Sonra TV'de haber dinliyorum.

Türk dizileri dünyada seyredilmekte üçüncü sıradaymış. Övündüğümüz şeye bakın! Ondan sonra çocuğunu parka çöp poşetine bırakan anne, bir günlük çocuğunu balkondan atan anne, inanın insanı kahrediyor yaşananlar.

Biz ne hale geldik?

Ahlak, ahlaksızların elinde oyuncak olmuş! Ahlaksızlığın prim yaptığı ahlaksızların her türlü ahlaksızlıklarını gençliğe moda, ya da TV'lerde yaygınlaştırdıklarını ve gençliği ahlaksızlaştırdıklarını görmekteyiz!

Ahlaksız diziler, ahlaksız filmler, küfürlü sözler, cinselliğin özendirildiği giyimler gençlerimizin ahlakını yok etmektedir!

Bir topluma “para her kapıyı açarı” öğretmeden önce!

Ahlak her pisliği yok ederi öğretmeliyiz!

Maalesef gençlerimizi para hırsı, lüks yaşamak adına kendi ellerimizle kaybediyoruz. Para hırsı, makam hırsı öyle hale getirdi ki bizleri. Para kazanma uğruna ahlakımızı kaybettik. Erdemli insanlar yerine para için makam için her türlü ahlaksızlığı yapan bir toplum olduk.

Sözümü yine güzel bir büyük sözüyle bitireyim! Bir toplumun ahlaklıları ahlaksızları kadar cesur olmadıkça o toplum ilerlemez.