Ayşenur Elmacı'nın "AK Parti’nin adayına şaşırmayın" başlıklı köşe yazısı

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala aday adaylık sürecinden adaylık sürecine henüz geçilemedi.

Geçen hafta geniş bir anket çalışması yapıldı ve bu anket çalışmasında listeye İsmail Filizfidanoğlu ve İsmet Yavuzyiğit eklendi. Listeden çıkan isimler de Kamil Özen ve Zeki Yılmaz oldu.

Bu isimlerden ilk aday adaylığını Temmuz ayında Kamil Özen açıkladı ve o günden bu güne her gün sahada çalışmalarını sürdürüyor. Bir diğer aday adayı isim olan Zeki Yılmaz’ın ise bu zamana kadar ki sessizliğinin altında ne yatıyor tam olarak bilinmiyor.

Bu iki ismin anket çalışmasında isminin geçmemesi kafaları karıştırırken, ankette aday adaylık başvurusu olmamasına rağmen ankete dahil edilen İsmail Filizfidanoğlu’nun ve İsmet Yavuzyiğit’in aday mı gösterilecek söylentileri de kafaları karıştırdı.

Sakarya yüzde 90 Ekrem Yüce ile yoluna devam edecek. Ekrem Yüce, Karasu ile ilgili söz sahibi olursa mevcut Başkan İshak Sarı ile uyumlu çalışırım diyebileceğini düşünmüyorum.

Buna göre Yüce’ye Karasu’dan en yakın isim kim olur?

İl Meclis Üyeliği yapan İsmet Yavuzyiğit’le her ay mecliste yan yana oturan Yüce, Yavuzyiğit’in ismini vermesi kafaları karıştırmaz. Aynı şekilde İsmail Filizfidanoğlu’nun ismini vermesi de kafaları karıştırmaz.

Temmuz ayından bu zamana kadar çalışma gerçekleştiren Kamil Özen’nin ve sessizliğini bu zamana kadar koruyan ve herhangi bir çalışma yapmayan Zeki Yılmaz’ın ankete dahil edilememesi kafaları çok karıştırdı.

Sakarya bu hafta netlik kazanacak gibi duruyor. Bir hafta geçmeden de ilçeler şekillenmeye başlayacak.

Herkesin hakkında hayırlısı olsun. Ancak Karasu kimi aday gösterirse kesinlikle şaşırmayacağım.

Ömer Babalıoğlu’nun halkta karşılığı olması kendisine artı katarken, Yakup Ayar’ın rahatlığı ve eminliği, Yakup Altıntaş’ın ise sessizce beklemesi ve Ankara iletişimlerinin devam etmesi de gözlerden kaçmıyor.

Şuna inanıyorum ki ve eminim ki;

Yakup Ayar veya Ömer Babalıoğlu, Kamil Özen, Yakup Altıntaş, Zeki Yılmaz bu isimlerden herhangi biri AK Parti’de aday gösterilirse sahada beraber çalışacaklarına yürekten inanıyorum.

Bunu bilmek ve bu doğrultuda kırgınlık olmayacağını bilmekte güzel...

Mevcut Başkan İshak Sarı aday gösterilirse ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazandığı yerlerde hiç değişiklik yapmadı ve bu doğrultuda tekrar aday gösterilmesi de yüksek.

Sarı tekrardan aday gösterilirse diğer aday adayları Sarı ile saha çalışmalarına katılacak mı? sorusuna rahatlıkla cevap veremiyorum. Bu da partiye büyük eksi yazacak gibi duruyor. 

Kısa bir süre kaldı. İki hafta içerisinde her şey şekillenecek gibi. AK Parti’de Özen veya Yılmaz aday gösterilirse de şaşırmayın olur mu? Hayırlı haftalar.