Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, İl Spor Müdürü Nevzat İnanç eşliğinde Sakarya’da gerçekleştirdiği bir dizi ziyaretin ardından Karasu’ya geldi. Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı ve Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’yı ziyaret eden Eminoğlu, Karasu Spor Salonu ve Karasu Şehir Stadı’na da uğrayarak Karasu Yaz Okulları kapsamında antrenman yapan sporcularla bir araya geldi.

HELVACI TALEPLERİNİ İLETTİ

Kaymakam Helvacı, Bakan Yardımcısı Eminoğlu’na, Karasu’ya yapılmasını istedikleri projeleri sundu. Helvacı, “İlçemize gerekirse kiralama yöntemiyle gençlik merkezinin kazandırılmasını istiyoruz. Ayrıca mevcut Karasu Şehir Stadı’nın olduğu alanın yıkılıp içerisinde yüzme havuzunun da olduğu donanımlı spor kompleksi alanı yapılmasını ve Büyükşehir yasasıyla beldeden mahalleye dönen yerlerde en azından antrenman amaçlı semt sahalarının inşa edilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

KARASU BENİM İÇİN KIYMETLİ

Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu ise, “Şu anda Cumhurbaşkanımızın önceliği deprem bölgesinin inşası ve ihyası. Ama sizin talepleriniz elbette gündemimiz de olacak. Bunları Bakanımıza ileteceğiz. Karasu benim için kıymetli. Buralarda yetiştik. Karasu’ya yapılan yatırımlar için gerekli adımları atacağız” dedi. Gençlik merkezi için ise Eminoğlu, “Deprem analizi yapılmış uygun bir yer bulduğunuz da bu sorunu çözeceğiz” ifadelerini kullandı. Eminoğlu, akabinde Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’yı da makamında ziyaret ederek spor projelerini inceledi.

SPOR TESİSİ PROJESİ

Ziyaretlerin ardından Karasu Yaz Okulları antrenmanlarını ziyaret eden Eminoğlu, ilk olarak Karasu Spor Salonu’na gitti. Eminoğlu, burada çiçeklerle karşılandı. Karasu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, antrenmanları gerçekleştirilen spor branşlar hakkında bilgi verdi. Genç sporcularla sohbet eden Enes Eminoğlu, “Şimdilik bu salonda idare edin. Belediye Başkanınızın çok güzel spor tesisi projeleri var. Karasu’ya en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Yeni tesis yapılana kadar sabredin” diyerek yeni projelerin de müjdesini verdi.

SPORCULARLA YAKINDAN İLGİLENDİ

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, buradan Karasu Şehir Stadı’na giderek Karasuspor altyapı antrenmanlarına katıldı. Küçük sporcularla özçekim yapan Eminoğlu, üç adet penaltı vuruşu da gerçekleştirdi. Karasuspor Kulüp Başkanı Hasan Özkan ve yöneticilerin taleplerini de dinleyen Dr. Enes Eminoğlu bu programın ardından Karasu’dan ayrıldı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi