10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Yeniden Refah Partisi Karasu İlçe Başkanı Osman Önal, Kadın Kolları Başkanı Hünkar Durmuş ile yönetim kurulu üyeleri, Karasu Haberleri İnternet Medya ve Öncü Karasu Gazetesi’ni ziyarette bulundu. Gazetecilik mesleğinin önemine değinen Başkan Önal, “Yaptığınız iş çok kıymetli. Sizler sayesinde bizler hem vatandaşın derdinden haberdar oluyoruz hem de kendi projelerimizi sizlerin sayesinde vatandaşa iletebiliyoruz” dedi.

KALEM KALEM HESAP YAPILSIN

Yaptığı ziyarette çarpıcı açıklamalarda da bulunan Başkan Önal, asgari ücrete yapılan son zamma da dikkat çekti. Önal, “Bu ülkede bir ara asgari ücret 2 bin 250 civarındaydı. İnsanlar temel ihtiyaçlarını daha rahat alabiliyordu. Asgari ücret 5 bin 500 lira oldu, temel alım ihtiyaçları düştü. Şimdi ise 8 bin 500 çıkarılan asgari ücretle asli ihtiyaçlarımızı ne kadar alabileceğiz? Kalem kalem oturulup bunun hesaplanması gerekiyor” vurgusunu yaptı.

ADALET BUNUN NERESİNDE

“Eğer aradaki denge insanların ihtiyaçları bakımından eksiye doğru gidiyorsa bunda bir başarısızlık vardır” diyen Başkan Osman Önal, yapılan asgari ücret zammının önemini yitirdiğini vurguladı. Önal, “Adalet diyoruz; adalet ise eşit dağılımdır, bunu göremiyoruz. Milletvekillerimiz, bakanlarımız şirketler yönetiyor. Holdingleri, limitet şirketleri olanlar var. Onlarda kendilerini belki şöyle savunacaklar. ‘Şirketin başına müdür koydum, mühendis koydum çalıyor. Bende bakanlığımı, milletvekilliğimi yapıyorum’ diyecek” açıklamasında bulundu.

KOLTUKLARI İŞGAL ETMEYİN

Önal, “Biz de soruyoruz. Tamam ne yapıyorsun. Yapıyorsan yanındaki danışmanlara niye para ödüyorsun? Bunu senin yapman lazım. Yapamıyorsanız neden o koltuklardasınız? Danışman kullanacaksan, ona para ödeyeceksen o koltukta ne işin var? Neden makamları işgal ediyorsunuz? Bırak o zaman danışmanın bakanlık ya da milletvekilliği yapsın, sende holdingini, şirketini yönet. Danışmanın maaşını, kendi maaşınızdan vermiyorsunuz. Bunu milletin parasından ödüyorsunuz, onlar için ayrı bir ödenek ayırıyorsunuz. Sonrada kalkıp adaletten bahsediyorsunuz” dedi.

İNSANLIĞA FAYDALI OLMALIYIZ

“Yaptığınız uygulamanın adalet terazisinde asla yeri yok” diyen Başkan Osman Önal, “Şu andaki sistem düzensizliğinden ve iş bilmezlikten dolayı ülke iflas etmiş durumda” dedi. Eleştirmenin bu saatten sonra sadece zaman kaybı olacağının da altını çizen Önal, “Biz projeler yapmalıyız, projeler üretmeliyiz. İnsanlığa faydalı olmalıyız. Birbirimize karşı kırıcı bir lisan kullanmamalıyız. Özellikle şu anda siyasette çok kırıcı bir lisan kullanılmakta. Eleştirmeden ziyade samimi davranmalıyız. Güler yüzlü olmalı, hal hatır sormalıyız. Yeniden Refah Partisi olarak bu yüzden canla başla çalışıyoruz. Halifelik makamına uygun şekilde yaşayıp toplumu düzeltmek için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.