CHP Karasu İlçe eski Başkanı Aykut Süt, başkanlık görevinin sürdüğü günlerde gerçekleştirilen siyasi bir toplantı sonrası yapılan haber üzerine konuştu. Kongreye günler kala toplantıya katılan Aykut Süt, şu ifadeleri kullandı:

“Toplantıdan çıkar çıkmaz, çekilen fotoğrafı partili arkadaşlarımıza ilettim ve toplantı içeriği ile ilgili bilgi paylaştım. Başkanlığımı yakında devredeceğim için bu toplantıdaki görüşüm, benden sonraki ilçe yönetimini ve partimizi bağlamayacaktır. Bu toplantıya da davete icabet katıldım. Katılma nedenim de Karasu’daki despot yönetim, bir yaptım oldu belediyeciliği anlayışı, kırıp döken ve insani yönleri zayıf, adam kayıran bir yönetim var olmasıydı.

Mehmet Çatalbaş’ın davetlisi olarak gittiğimiz toplantı, Mehmet İspiroğlu’nun kendi adayı olarak lanse ettiği isim üzerine bir fikir birliği yapmak adına gerçekleştirilen bir toplantı değildi. Belediye seçimlerinde partimizden aday olabilecek çok isim alternatif olarak sayılıyor. Her isim, partimizden aday olabilir ama şu an için bir isim üzerinde durulmuyor. Bunun kararını parti içi görüşmeler neticesinde verilebilir”