23 Nisan’da BMC Savunma, yenilenen ve seri aşamasına gelen Altay tankını 23 Nisan’da testler için Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim etmeye hazırlanıyor. BCM İcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçıntaş, BMC Savunma Genel Müdürü Mehmet Karaaslan ve BMC Power Genel Müdürü Mustafa Kaval basın toplantısı düzenleyerek Altay Tankı projesini ele aldı. Yalçıntaş, toplantıda Karasu’daki arazinin devlete devri için işlemleri başlattıklarını ifade etti.

ASAŞ’A DEVREDİLMİŞTİ               

BMC yönetimi Karasu’daki arsasından yaklaşık 10 ay önce vazgeçmiş yaklaşık 8 ay öncede araziye ASAŞ Alüminyum’un talip olduğu kamuoyunda yer almıştı. Öte yandan ise ASAŞ Alüminyum tarafından devraldığı açıklanan BMC arazisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla endüstri bölgesi ilan edildiği 21 Ocak’taki Resmi Gazete’de yayınlanmıştı.

Yalçıntaş yaptığı açıklamada, Karasu’nun yerine Ankara’nın Altay tankının seri üretimi için daha uygun bir yer olduğuna karar verdiklerinin altını çizdi. Yalçıntaş, “Karasu 49 yıllığına BMC'ye tahsis edilmiş bir alandı. Karasu'daki arazinin devlete devri için işlemleri başlattık. Ankara'da bir organize sanayi bölgesinde arazi satın aldık, Altay tankının seri üretimini orada gerçekleştireceğiz” dedi.

ASAŞ'ın bölgede dev bir yatırım yapacağı haberlerinin de kamuoyunda geniş yer bulduğu BMC arazilerinin teslim sürecinin halen bitmediği, BMC İcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçıntaş'ın yaptığı bu açıklama ile ortaya çıkmış olması da gözlerden kaçmadı.