Muhsin Turhan'ın "Bu nefret neden?" başlıklı köşe yazısı

Son aylarda, son günlerde gerek medyada gerek halkta bir Arap düşmanlığı, bir İran düşmanlığı almış başını gidiyor! Gazze'de insanlar ölüyor insanlar buna seviniyor! İran'da insanlar ölüyor medya ve insanların büyük çoğunluğu buna üzülmek yerine sevinç çığlığı atıyor!

Söz konusu bu yaşanılan olaylara en çok sevinen Amerika ve İsrail'dir.

Amerika ve İsrail nefretini anlarımda Müslümanlardaki bu nefret niye? İran ülkesinden Amerika, İsrail ve İngiltere'yi kovduktan sonra İran'a dünyada nefret oluştu. Aslında İran'la Şah döneminde kardeş ülke idik.

Neden düşman oldular?

Çünkü İran petrolünü çalamıyorlar! Çünkü İran Uranyum eritiyor atom bombası yapabilir!

Söz konusu İdeolojik değil!

İdeolojik olsa yobaz Suudi ve diğer Arap ülkeleri Amerika'nın düşmanı olurdu!

Aksine en büyük müttefikleri bu ülkeler. Onlarla sorun yaşamıyor! O Arap ülkeleri teslim olmuşlar diz çökmüşlerdir. Arabistan’da Filistin bayrağı açamazsınız yasak! Oysa İran Lübnan'ın, Irak'ın, Yemen'in Bosna'nın en büyük destekçisidir. Çünkü İran ezilen İslam ülkelerinin destekçisidir. İran Amerika ve İsrail'in sömürdüğü ülkelerin silah askeri ve maddi destekçisidir.

Olay din, mezhep meselesi değil tamamen çıkar meselesidir.

Eğer İran halkı, ya da Gazze halkı İslami değerlere göre yaşamak yerine Laik ve Demokratik bir ülke isteseydiler tıpkı Mahmut Abbas yönetimindeki Filistin gibi sıkıntı olmayacaktı.

Söz konusu ne İran'ın şiiliği nede Gazze'nin sunniliğidir! Söz konusu bu ülkelerin bağımsız olma isteğidir!

Eğer ülkenizde Amerikan üsleri varsa ve Amerika sizi sömürüyor ise! Gül gibi geçinir gidersiniz. Yok bağımsız olup Amerika’ya İsrail’e meydan okusanız dünyanın gözü önünde Bosna'da, Irak'ta, Gazze'de olduğu gibi soy kırıma uğrarsınız, dünya da ses çıkarmaz bu olayları seyreder basitçe kınarlar.

 Ey Müslüman'lar bugün zulme sessiz kalırsanız yarın zulüm sizi de bulur.

Unutmayın Yahudiler ve Hristiyanlar siz onların dinine girmedikçe sizi sevmezler. Siz dostunuzu düşmanınızı iyi tanıyamazsanız yarın bu ateş sizi de yakar! Komşusunun ateşine sevinenin akibeti de ateş olur!