Sakarya, Ekrem Yüce öncülüğünde spor yarışları konusunda tesisleşmede önemli adımlar attı. Sakarya’yı sektörlerinde marka yapacak tesisleri kazandırmak pek çok insan için “boş” gibi gelse de şehrin tanıtımı ve potansiyel kazanımlar açısından (ekonomik, sosyo-ekonomik, kültürler vs) büyük katkılar sağlıyor ve uzun vadede korunursa sağlanacak da…

En son haberlere göre de Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Spor Şehri Sakarya” sloganıyla bir tesisin daha müjdesini verdi. Bisiklet sporlarında gösterilen başarıyı kat be kat artıracak olan tesis drag, karting, süpermoto, drift, off-road ve motokros yarışlarına ev sahipliği yapmamızı sağlayacak olan ve “zengin oyuncakları” ağırlayacak bir tesis.

2005 yılında Karasu İhsaniye Mahallesi, bu yarışların önemli bir etabına ev sahipliği yapmıştı. O yıllarda daha toy bir muhabirdim, işin ciddiyetinin farkında değildim. Karasu Haber Gazetesi’nde görev aldığımdan Cihan Hocam beni habere gönderdi ve o zamanki değeri milyarlarla ölçülen “zengin oyuncakları” tırlarla Kocaali yolu üzerindeki otelin önüne çekilmişti.

4x4 arazi araçları, off-road mini araçlar ve motosikletler göz kamaştırıyordu. Haritada Karasu’nun bırakın Sakarya’nın yerini bilmeyen yerli ve yabancı sporcular, sporun müdavimleri Karasu’daydı. O zamanlar Google harita, sosyal medya şimdiki gibi yaygın değil. Kaynaklara ve kurumlara tek dokunuşla ulaşmak mümkün değil.

Yarışların ilk gününden sonra Cihan Hocam, sürekli aranmaktan bıkmış olacak ki, her telefonu bana yönlendirdi. Güneyden, Ege’den hatta ülke dışından gelen telefonlarda “Karasu’da yarışlar yapılıyor siz takip eden haber kurumu temsilcisi misiniz? Karasu nerede? Bize yarış alanından saha fotoları gönderir misiniz?” gibi Karasu’yu tanımaya yönelik sorular aldık. O zaman WhatsApp falan yok, bilgi ve fotoğraf alışverişi e-postayla oluyor.

Sayısız kişi, kurum, haber yayıncısı hatta spor federasyonlarına sayısız fotoğraf gönderdiğimi hatırlıyorum. Her yerde Karasu vardı, çok sayıda kişi Karasu’yu o yarışlarla öğrendi. Sonra rüya bitti ve Off-road yarışları bir daha Karasu’da olamayacağını öğrendik. Nedeni ise İhsaniye arazilerinde yer alan kum zambaklarının zarar görme ihtimali! Sonrasında zambakları korumak adına resmi bir çalışma oldu mu hayır! Keşke olsa da kıymeti bilinseydi zambaklarında değerdi iptaline. Vallahi ses çıkarmazdık.

Neticede yerli ve yabancı sporcuların, milyarlık oyuncak sahibi zenginlerin “Türkiye’deki hatta dünyadaki doğal kum piste sahipsiniz. Biz bu pistleri kamyon kamyon kum taşıyarak yaptırıyoruz” dedikleri doğal İhsaniye pistine veda etti reklamın ve kazanımın önemli fırsatı off-road yarışları. Taa ki 2020 yılı Ağustos ayına kadar. Yine bir fırsat oldu ve büyük yarışın ara hattı olan Karasu etabının müjdesi ile bir kez daha off-road yarışlarına ev sahipliği yaptık.

Ekrem Yüce gibi bu sporlara değer veren, kazanımlarına inanan bir büyükşehir belediye bakanına sahipken Karasu etabının da kalıcı hale getirilmesi için bir fırsat yakalasak ve Karasu İhsaniye’de off-road pistinin kurulduğunu görsek uzun vadede getirilerine herkes şahit olacak diye düşünüyorum. Acaba bu potansiyeli Karasu’ya verirler mi?