Remzi Akbaş'ın "Zorlasan üç çıkmıyor" başlıklı köşe yazısı

31 Mart yerel seçimlerine 6,5 aylık kısa sayılabilecek süre kaldı.

Seçimi kazanabilmek adına bu süreyi çok iyi değerlendirmek, her mahalleye, her konuta giderek insana dokunmak gerekiyor.

Karasu'da bulunan parti ilçe teşkilatları belediye başkan adaylıklarını henüz netleştirmiş değiller. AK Parti'nin adayı mevcut başkan İshak Sarı'nın olması çok kuvvetli olmakla birlikte kimi isimler resmen öne çıkarken, kimileri de kamuoyu tarafından öne çıkarılıyor.

Örneğin; 2 dönem belediye başkanı olarak görev yapan Mehmet İspiroğlu'nun makam şoförü Kamil Özen geçtiğimiz günlerde basın toplantısı ile birlikte AK Parti'nin aday adayı olduğunu açıkladı.

Özen'in erken sayılabilecek aday adaylığı açıklaması Karasu'da çeşitli yorumlara neden oldu. Bu yorumlardan biri, arkasında Mehmet İspiroğlu'nun olduğu ve Sarı'ya karşı "Bak senin karşına şoförümü çıkarıyorum" mesajı vererek onu kamuoyunda itibarsız göstermeye çalışması gösterildi.

Bir başka yorumda Özen'in Sakarya Milletvekillerinden birinin tam desteğini almış olması ve Sarı'nın Karasu genelinde desteğinin azaldığı, kaybetme olasılığının arttığı ve AK Parti'ye zarar vereceği şeklinde değerlendirilerek yeni bir ismin aday olmasının daha yararlı olabileceği öne sürüldü.

*

Şimdilik Sarı'nın karşısına başka isim çıkmış değil ama bu çıkmayacak anlamına gelmemeli. AK Parti'den aday adaylığını açıklayacak birkaç isim daha biliyorum. İsimlerini öne çıkarmamı istemedikleri için şimdilik yazmıyorum.

Olur ki yeni dönemde de adaylığı onaylanırsa Sarı'nın görevde kaldığı 4,5 yıllık sürede neler yapıp neler yapamadığı, Karasu'ya ekonomik, sosyal ve kültürel ne tür kazanımlar sağladığı ve toplumsal ilişkilerini elbette halk değerlendirecektir.

Ben burada diğer partilerin durumuna göz atmak istiyorum:

Bilindiği üzere AK Parti ile MHP yerel seçimlerde büyükşehir statüsünde olan illerde ittifak yapacaklarını açıkladı. Bunun anlamı şudur:

Büyükşehir statüsündeki İller ve ilçelerde kiminde AK Parti adayı kiminde de MHP adayı gösterilerek desteklenecek. Bu oluşumun içinde Cumhur İttifakı'nın diğer bileşenlerinden Yeniden Refah ile Hüda Par bulunmuyor. Büyük Birlik Partisi ise henüz kararını açıklamış değil. Muhtemelen onlar da seçimlere ayrı adayla katılacak.

Hdp'nin katılım yaptığı Yeşil Sol Parti ise daha önce tüm il ve ilçelerde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini açıklamıştı.

Diğer taraftan Millet İttifakı içinde yer alan İYİ Parti de, Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamasıyla birlikte 81 il ve ilçelerde aday çıkarılacağı açıklandı.

Bu İttifakı'nın diğer bileşenlerinden Saadet Partisi, Demokrat Parti (DP), Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ve Gelecek Partisi'nden de henüz bir açıklama yapılmadı. Muhtemelen onlar da ya CHP ya da İYİ Parti'nin hangi seçim bölgesinde adayları kazanmaya yakınsa o adayı destekleyecektir.

Tabi ki, benim öngörüm böyle.

*

Buradan Karasu'ya dönersek:

Gerek sosyal medya gerekse saha taramasına bakılırsa yapılan onca hizmetlere rağmen İshak Sarı'ya karşı bir cephe oluşmuş ve oluşmaktadır. Hatta daha önceki seçimde kendisine oy verenlerin önemli bölümü de küsmüş durumdalar.

Geçtiğimiz günlerde ev sahipliğini Belediye Bağımsız Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş'ın yaptığı "Mısır Partisi"nde Eğitimci ve Avukat Recep Özdemir'in isminin eski Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu tarafından "ortak aday" olarak anons edilmesi kimilerine göre beklenmeyen sürpriz oldu. Öyle ki; bu toplantıya eski ve yeni bazı siyasi parti temsilcilerinin de katılmış olması çok konuşuldu.

Daha sonra da Özdemir, köşe yazarlığı da yaptığı Sakarya Kuzey Gazetesi'ne aday adaylığıyla ilgili açıklama yaptı ancak hangi partiden aday olacağına değinmedi. Sadece seçildiğinde siyaset üstü bir görevle tüm ilçe vatandaşlarına eşit hizmet vereceğini belirtti.

Özdemir'in hangi parti veya partilerin ortak adayı olarak seçime gireceği henüz netlik kazanmadı. Bu konuyla ilgili görüşmelerin süreceği ve CHP'nin Büyük Kurultayından sonra bir karara varılacağı öne sürüldü.

Böylece şu ana kadar AK Parti ve İttifakın bileşenlerinin muhtemel adayı İshak Sarı'nın karşısına çıkan tek isim Recep Özdemir oldu. Özdemir, AK Parti İttifakı adayına karşı kamuoyu tarafından da en ciddi rakip olarak görülüyor. Elbette burada diğer muhalif tarafın desteği şart. Bu açıdan bakıldığında Karasu'da ön plana çıkarılabilecek başka bir isim var mı? Şimdilik yok!

Dolayısıyla iktidar adayına karşı kazanabilecek belki ikinci isim çıkabilir ama zorlansa da bir üçüncü çıkmıyor!