Salı günü Sosyal Gelişim Merkezi’nde, CHP Karasu İlçe Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongre öncesi Divan Başkanlığı’na Kocaeli eski Milletvekili ve aynı zamanda eski Meclis Başkanı Haydar Akar, CHP Adapazarı İlçe Yöneticisi Eren Albayrak ve CHP Karasu Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Sezer yer aldı. Uğur Büyük ve Metin Ülker’in aday olduğu seçimde gündem maddelerinin okunmasının ardından konuşmalara geçildi.

KONUŞMALAR YAPILDI

Kongreye CHP Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent, CHP Sakarya İl Başkanı Cengiz Çiçek, CHP’li bazı ilçe başkanları, Karasu siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. Akar ve Taşkent, kongre öncesi gündeme dair konuşmalarını da gerçekleştirdi. Başkan Çiçek’te kısa bir konuşma yaparak iki adaya başarılar diledi. Adaylar Uğur Büyük ve Metin Ülker, seçim öncesi son kez kürsüye çıkarak konuşmalarını yaptı. Büyük konuşmasında; Karasu Belediyesi’ni eleştirirken katılımcılara hedef ve projelerinden de bahsetti. Ülker ise, 4 yıldır ilçe başkanlığı görevini yürüttüğünü ve CHP’yi iktidara taşımak adına aday olduğunu söyledi.

82 OYLA BÜYÜK SEÇİLDİ

Başkan adaylarının konuşmalarının ardından seçime geçildi. Kongreye katılan 110 delege oylarını kullandı. Uğur Büyük 110 delegenin 82’sinin oyunu alırken, Metin Ülker ise 28 oy aldı. Delegeler yeni başkanı Uğur Büyük olarak belirledi. Büyük’ün listesinde ise şu isimler yer aldı:

Asil liste: Doğancan Birincioğlu, Kemal Serdaroğlu, Semih Karakaş, Sultan Cengiz Doğu, Mithat Kandil, Bahtiyar Yaşar, Dilek Kadı, İhsan Püskül, Yasemin Gökgöz Genç, Hilal Kapar, Murat Genç, Muhsine Rengin Tığrak, Bertaç Cihan ve Mert Yüksel Özen.

Yedek liste: Hakan Bayram, Çağdaş Şakar, Yusuf Demircioğlu, Orhan Özkan, Bedirhan Kartal, Yücel Uğur, Zeynel Demirkıran, Cemil Kır, Hülya Kömeçoğlu, Şerafettin Topal, Hayriye Topaloğlu, Mustafa Can Kulak, Görüş Fındık ve Melih Ercan.

İl delege listesi: Uğur Büyük, Doğancan Birincioğlu, Aykut Süt, Kemal Serdaroğlu, Dilek Kadı, İbrahim Kaya, Ekrem Bayram, Nihal Kır, Sezgin Tetik, Müslüm Karakaş, Sultan Cengiz Doğu, Saim Bartın, Zülfiye Şirin, Yılmaz Deniz Terzioğlu, Sevgi Dadak, Mehmet Gürbüz, Yasemin Şahin, Onur Burak Arslan, Leman Bilgin Genç, Candaş Erdoğan, Hacer Güler, Şükrü Süt, Mehmet Çabuk, Berkan Acar, Gülizar Dal, Mehmet Tatlı, Melih Ercan, Özlem Kılınç, Mustafa Can Kulak, Ferhat Kır, Doğukan Davulcuoğlu ve Gamze Cengiz.

Güler Çınasoğlu’nun haberi