Muhsin Turhan'ın "Dikkat!" başlıklı köşe yazısı

Yine bir yaza girdik!

Tehlike her gün biraz daha büyüyor. Ülkemiz; Avrupa’nın en çok motor, elektrikli motor ve ATV satışının olduğu ülkesi haline gelmiş!

Hindistan’ı aratmıyoruz!

Dolayısıyla en çok kaza ve motor kazalarının yaşandığı ülkesi durumuna da geçmişiz. Arabanızla bir yere gideceksiniz! Motorlar, ATV'ler sağınızdan, solunuzdan her an her yerden karşınıza çıkıyorlar. Son sürat geçiyorlar! Birde elektrikli patlaması var. Bayanlar önde, arkada iki kişi ana yolda aheste, aheste gidiyorlar. Trafik felç!

On yaşında, on beş yaşında çocuklar elektrikli ve ATV'lerde son sürat gidiyorlar! Bu hafta en çok şikayet dinlediğim özellikle LCW'nin arka sokağındaki esnaf arkadaşlarımız oldu. Motosiklet ve kuryelerden şikayetçiler. İyice dolmuşlar! “Çocuklarımızı parka çıkartamıyoruz” diyorlar!

Tatil zamanı geldi çocuklar bisiklete binecek ama onlar mavi yolda elektriklilerden ve motorlardan fırsat bulursa binebilecekler.

Birde şu susturucu takmayan motosikletler var. 300 metreden geliyor gürültüsü. Kaybolana kadar sesi duyuluyor. Şiir gibi oldu.

Tabi ki birde olayın farklı boyutu var. Avrupa'nın en yoğun motor kazalarının ve ölümlerinin yaşandığı ülkesiyiz! Her yolu rahat kullanıyorlar her yerde karşınıza çıkıyorlar.

Aman kardeşim biraz yavaş!

“Biraz dikkat” deseniz karşınızda bir ruh hastası görüyorsunuz. Karasu, yaz geldiği zaman dinlenilecek bir yer olmaktan çıkıyor! Trafik deseniz zaten felç oluyor. Trafiği, motorları, ATV'leri ile iyice gürültülü bir ilçe olduk. Geçen gün yolda hiç tanımadığım bir bayan dedi ki; "Karasu'nun insanı neden kötü" zoruma gitti! Dedim “Hanımefendi nerenin insanları iyi?” Kadın, “Haklısınız” dedi! Gerçekten sinirli ve stresli bir toplum olduk. Belediye ve trafik ekiplerimizden önemle rica ediyoruz. Denetim ve kontrollerimizi çoğaltalım.

Daha huzurlu kazasız bir yaz geçirelim... Ve şu dikkatsiz, tedbirsiz çocuk yaşta motor kullanan insanları denetleyelim.