Ayşenur Elmacı'nın "Sezona hazır mıyız?" başlıklı köşe yazısı

Bir haftadan bu yana yaza tam anlamıyla giriş yapmış bulunuyoruz. Peki, “Karasu yaza hazır mı?” diye sorarsak cevap ne olur?

Karasu’nun nüfusu 2023 yılına göre 73.600 kişi.

Yaz ayının gelmesi ile birlikte bu nüfus bayramlarda bir milyonu buluyor, daha önce bu rakamları çok kez gördük.

Bayram harici diğer yaz günleri ise yoğunluk 400-500 bin olarak seyrediyor. Bu yoğunlukla birlikte trafik sorunumuz, temizlik sorunumuz nüksediyor.

Turizm bölgesi olduğumuzdan dolayı tatilci akınına uğruyoruz. 73 binlik nüfusa hizmet eden belediye, yeri geldiği zaman 400-500 hatta bir milyon insana hizmet etmek için kolları sıvıyor.

Belediyeye ödenek kayıtlı nüfusa göre geldiği için belediye hizmet anlamında eksiklikler yaşayacak gibi duruyor. Temizlik ve trafik harici sahil bölgesinde de emniyet teşkilatına her zamanki gibi büyük sorumluluk düşecek.

Gece geç saatlerde sahil bölgesinde kafasına göre yüksek ses müzik açanlar, aracını park edip yüksek seste eğlendiğini düşünenler sıklıkla karşılaştığımız sorunların başında geliyor.

Karasu İlçe Emniyet Müdürü Ali Üzmez’in ses ve gürültü anlamında ciddi çalışmalar yaptığını görüyoruz.

Özellikle sahil tarafında artan ve vatandaşları rahatsız edici hareketlerde bulunan sürücüler trafik ekiplerinden kaçamıyor diye haberleri sıklıkla görüyoruz.

Hafta içi de Karasu’da abartı egzoz kullanan motorlar; Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri tarafından toplandı. Sürücülerine ise abartı egzoz, plaka takmama, tek teker üzerinde sürüş yapma gibi suçlardan işlem yapıldı.

Emniyet titizlikle çalışmalarını hayata geçiriyor. İnşallah sorunsuz bir sezon geçiririz. Kimsenin canı yanmadan tatilciler tatillerini yapıp ilçemizden memnun ayrılırlar.

Bu yaz sezonunun esnafımıza bol ve en önemlisi helal kazançlar sağlamasını dilerim.

Sezona hazır mıyız? Emin değiliz. Ancak her yaz ayında nüfus artışında bu sorunlarımız oluyor. Düzgün ve anlayışlı bir şekilde iletişim halinde sorunların uzun sürmeden çözüme kavuşmasını da dilerim.