Karasuspor korona nedeniyle istifa eden Mehmet Akbaş yönetiminin yerine kongre yaparak yerine yeni bir yönetim koyamadı. Buna karşın sarı kırmızılı camiada taraftar grubu Karasuspor’u bal liginde yalnız bırakmadı. Kendi aralarında ortak bir güç oluşturarak önce bala katılım bedelini TFF ye yatıran taraftar grubu daha sonra Karasu’nun kendi çocuklarından oluşan, çevre ilçelerden ve de Karasu içinden oyuncu takviyeleri yaparak Bal liginde mütevazi ama geleceği olan bir takımı santra noktasına koydular. Bu arada Karasuspor’un Mehmet Akbaş tarafında kulüp binasına taşınan altyapı çalışmaları devam edecek. Bu proje şu sıralar Karasuspor’un yarınları için olmazsa olmazı olarak kulüp binasının futbol kapısına asıldı.

Karasuspor’da ki bu gelişmeleri gittik, sarı Kırmızılı ekibin futbol geçmişinde, yöneticilik geçmişinde önemli bir yeri olan, sözü dinlenen, gösterdiği futbol yolu kabul gören Mustafa Püsküle Karasuspor’da atılan bu futbol adımını sorduk. İşte ara başlıklar halinde Mustafa Püskül’ün ortaya koyduğu düşünceleri.

YILLAR SONRA ATILAN EN DOĞRU ADIM

Karasuspor’da futbolculuk, kaptanlık, yöneticilik yılları ile dolu olan Mustafa Püskül, Karasuspor’u sahiplenenlerin Karasulu gençlere, Karasu civarı ilçelere, Karasu’nun kendi içindeki takımların genç oyuncularına yönelik, alt yapı destekli bu yeni futbol yol haritasını desteklediğini söyledi. Mustafa Püskül bu son atılan adım geç atılmış bir adımdır. Bu düşünce çok önceden yaşama geçirilmeleriydi. Bu nedenle Karasuspor’un geleceğine önemli katkı sunacak, geleceğe ışık tutacak olan bu futbol adımı daha önce atılmalıydı dedi.

(Karasuspor’un futbol mazisinde önemli bir yeri olan Mustafa Püskül Karasuspor’un geleceği ile ilgili attığı yeni adımları Nazım Aktürk’e anlattı)

FUTBOL YATAĞI

Mustafa Püskül Karasu’nun futbol yatağı olduğunu, bu yataktan daha iyi faydalanmak gerektiğine vurgu yaptı. Eskiden 3,5 bin nüfus içinden geleceğin futbolcuları çıkartılmaya çalışılırdı, bu gün ilce nüfusu büyüdü. Böyle olunca da futbolcu potansiyeli de çoğaldı. Ancak bugünkü aşamada devreye soluklan yeni düşünceyi alt yapı ile beslerken, bu işi sırtlanan kişilerin sabırlı olmaları gerekir.

PROJE İYİ ANLATILMALI

Karasuspor’un içinde bulunduğu sürece düşünsel anlamda destek veren Mustafa Püskül, yıllardır dışa dönük transferlerle, önemli paralar harcanarak kurulan kadrolar bu gün olmayacağına göre, bugün ki süreci yaşama getirenler yeni süreci İlce büyüklerine, taraftar gruplarına iyi anlatmalıdır diye bir başlığı röportaj içine yerleştirdi. Daha öncede alt yapı geçmişi olan Karasuspor, o günlerde bu işe fazla zaman ayırmamıştı diyen Mustafa Püskül, Karasuspor futbolda köklü bir futbol tarihi ile yüklüdür. Zor günler yaşar ama yine de küllerinden doğar. Karasuspor sallanır ama yıkılmaz diyen Mustafa Püskül, “Biz Mehmet Akbaş yönetiminin ısrarla üzerinde durduğu alt yapı hareketini, mevcut şartlarda oluşacak olan yeni Karasuspor’un bal liginde de, gençlere yönelik kadro yapısı ile sahada, sonucu ne olursa olsun ısrarla yeni Karasuspor’un taşlarını döşeyecekleri bu yolda onların yanındayız. Futbol mazisi, geçmişi, İlçenin marka değeri olan Karasuspor bu zor günlerin içinden güçlenerek çıkacaktır diyerek iyi niyet ve inançlı düşüncesini röportajın sonuna ekledi.

NAZIM AKTÜRK NOTU

Karasuspor’un futbol tarihinin büyük bölümünü anlatmaya, yazmaya benim yaşım yetiyor. Karasuspor’un hakemlik sürecinde maçlarını yönettim. Teknik adamlıkta Geyvespor’u çalıştırırken Karasusporla karşı karşıya geldim. Gazeteciliğimde, TV yorumculuğumda Karasusporla ilgili yazdığım, konuştuğum birçok anlar vardır. Karasuspor bu şehrin en yaşlı, futbol mazisi önemli başarılarla yüklü takımlarından biridir. Ben sarı kırmızılı futbol kitabında geçmişte saklı birçok anlara şahitlik eden biriyim. Karasuspor geçmişte örneğin Hasan Ekşioğlu’nun başkanlığı döneminde de alt yapıya el atmıştır. Ancak bu atılımların sürekliliği olmamış, paralı transferlerle güçlü Karasu, hedefe koşan Karasu imajı sarı kırmızılı ekibin soyunma odasında yıllarca yer edinmiştir. Bugün Mehmet Akbaş’la beraber yaşama geçirilen alt yapı hareketi daha kalıcı olarak vizyona konduğu söyleniyor. Bu atılım lafta kalmamalı, bu atılım sonuna kadar desteklenmeli. Corona ile beraber, ekonomik çıkmazlar nedeniyle yeni bir futbol devri zorunlu olarak birçok kulübün kapısını çalacaktır. Öyleyse Karasuspor’un taraftar desteği ile çıkılan yeni yolda, Karasulu gençlere kucak açan, alt yapıdan yeni sarı kırmızılı takım inşa etme düşüncesi doğru düşüncedir ve bende bu düşünceye el uzatırım. Aman bu yoldan sapmayın emi.