CHP Sakarya Milletvekili Aday Adayı Ender Serbes, Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre’yi ziyaret etti. Esnafın, ülkenin ekonomisinin istikrar unsuru olduğunu belirten Serbes, toplumun mutluluğunun esnafların mutluluğundan geçtiğini söyledi.

ÜLKENİN VAZGEÇİLMEZİ OLDULAR

Ender Serbes, yaptığı açıklamada, bugün resmi rakamlara göre sayısı 2 milyonu aşan esnaf kesiminin istihdamdaki payının yüzde 70 civarında olduğunu belirtti. Esnafın aynı zamanda ülke ekonomisine katkısının yüzde 60 seviyesinde olduğunu dile getiren Serbes, “Ülke ekonomisinin bel kemiği esnaflardır. Esnaflar ülkemiz için vazgeçilmezdir. Esnafımızın mutlu olması, toplumumuzun mutlu olması anlamına gelir. Toplumun mutluluğu bir nevi esnafın mutluluğundan geçer” dedi.

ESNAF AĞIR YÜK ALTINDA EZİLİYOR

Bugün esnafın, yüksek kira, stopaj, her gün zamlanan elektrik ve doğalgaz faturaları gibi artan maliyeler sebebiyle çok zor durumda olduğunu ifade eden Serbes, geçen yılın sadece 8 aylık döneminde 60 bin esnafın kepenk kapattığını hatırlattı. Serbes, “Ülke ekonomisinin bel kemiği esnafımız ülkeyi yöneten siyasetçiler tarafından maalesef unutulmuş, sorunlarıyla baş başa bırakılmıştır” ifadelerini kullandı.

MAALİYETLER ESNAFI BUNALTILDI

“Önceden orta direk gelir gurubuna sahip olan esnaf bugün maalesef ailesinin temel ihtiyaçlarını bile karşılamayacak duruma gelmiştir” Serbes, “Önceden esnafın giderlerinin küçük bir bölümü oluşturan elektrik, doğalgaz faturaları toplamı, en önemli gider olan kiraları bile katlamıştır. Esnaflar için faturalar, altından kalkılamaz bir gider gurubu olmuştur. Ayrıca ham madde ve girdi maliyetlerinin de sürekli yükselmesi de esnafı bunaltmıştır” diye belirtti.

CHP ESNAFA NEFES ALDIRACAK

Serbes, “CHP ve Millet İttifakı bütün kesimlere olduğu gibi esnaflarında sorunlarına gerçekçi çözümler üretecektir. Ekonomik göstergelerdeki düzelmeler esnafı da mutlu edecek. Esnaflar faturalar altında ezilmeyecek, eskiden olduğu gibi faturalar esnafın giderlerinin küçük bir kısmı haline gelecek. Esnafı rahatlatacak vergi düzenlemeleri yapılacak. Düşük kredi ve düşük faizli kredi imkanı sağlanacak. Bugün Bağ-Kur’lu esnafımız 9 bin 200 pirim günü ödeme şartıyla emekli olabiliyor. Bu adaletsizlik de giderilecek. Bağ- Kur’lularında SSK’lılar gibi emekli olmaları sağlanacak. Esnafa yönelik daha birçok düzenleme ile yeniden esnafımız orta direk haline gelecek” dedi. Emre ise, Serbes’e ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Güler Çınasoğlu’nun haberi