Bu şehrin profesyonelleri yazı dizimize, bu hafta Karasu menşeli bir oyuncu ile devam ediyoruz: Fenerbahçeli Mahmut Hanefi…

 

Bu şehrin profesyonelleri yazı dizimize Recep Çetin’den sonra bir başka Karasu kökenli yıldızı aldık ve sayfamıza konuk ettik. Mahmut Hanefi Erdoğdu, Karasu’nun üç büyüklere doğru koşan, ismi bir dönem Beşiktaş, Fenerbahçe arasında gidip gelen Yeşil-Siyahlı futbol bahçesinde yetişen bir değerdir. Karasu’da Kuzuluk Ersoyspor’da futbol dolu yıllara yaka basan Mahmut Hanefi’nin, Sakarayspor’a doğru uzanan futbol hamlesinde, Hüseyin Acar ve rahmetli Hasan Bıyık hocadan aldığı futbol terbiyesi ile Sakaryaspor alt yapısına doğru yol aldığına dikkat çekerek, Hüseyin Acar’a ve Hasan Bıyık hocaya da buradan bir pay uzatmak gerek.

 

 

KUZULUK ERSOYSPOR YILLARI VE ALT YAPI

 

1983 Karasu doğumlu Mahmut Hanefi, futbola gözünü açtığı yıllar Hüseyin Acar’ın halı sahasında başlar. Mahmut Hanefi’nin o yıllardaki futboldaki emekleme sürecinde, Karasu Aziziyespor’da bir çok oyuncunun yetişmesine katkı veren rahmetli Hasan hocanın, Mahmut Hanefi’nin Sakaryaspor’a, oradan Fenerbahçe’ye uzanan önemli futbol yürüyüşünde payı olduğunu bize Mahmut Hanefi’nin itirafıdır. Mahmut Hanefi, ayrıca yetişme sürecinde Sakaryaspor alt yapısında olduğu dönemlerde, alt yapıdaki hocalara isim vermeden, futboluna katkı sundukları için teşekkür etti.

 

SAKARYASPOR YILLARI

 

2001 yılında Sakaryaspor’la profesyonel sözleşme imzalayan Mahmut Hanefi, bir ara o yıllardaki süreçte pilot takım olan Mudurnuspor’da, daha sonra Ayvalıkgücü’nde bir sezon kiralık oynar ve yine Sakaryaspor’a döner. Sakaryaspor’daki o yıllarında savunmanın solundaki başarılı futbolu onu, üç büyüklerin listesine sokar.

 

 

BEŞİKTAŞ - FENERBAHÇE KAPIŞMASI

 

Mahmut Hanefi’nin futboldaki yükselişinde 2003 yılında Fenerbahçe macerası önemli rol oynar. Bu süreçte üç büyüklerden Beşiktaş’ta Mahmut Hanefi’yi renklerine bağlamak adına çok gayret sarf eder. Ne var ki bu çekişmeden sarı lacivertli renkler galip çıkar ve Mahmut Hanefi’nin Fenerbahçeli yılları başlar.

 

 

ÜÇ YILLIK SARI LACİVERTLİ YILLAR

 

Fenerbahçe’ye transfer olduğu günlerde İstanbul medyasının “yerli Roberto Carlos” yakıştırması yaptığı Mahmut Hanefi’nin Fenerbahçeli yılları toplam üç yıl sürer. Ondan sonra ise Mahmut Hanefi’nin futbolu Anadolu’ya açılır. Mahmut Hanefi, Fenerbahçe’deki inişili çıkışlı grafiğini, üç yıl sonra Fenerbahçe’den ayrılışına şu önemli notu düşer: Üç büyüklerde futbol oynanamanın, üç büyüklerin futbol büyüsünü iyi algılamanın önemine vurgu yapan Mahmut Hanefi, bu süreçte kendisinin de bazı eksiklerini öz eleştiri olarak önümüze koydu.

 

GAZİANTEP, ORDU, SİVAS, DİYARBAKIR

 

Mahmut Hanefi’nin üç yıllık Fenerbahçe futbol serüveni, 2006 sezonunda bitmesinin ardından, onun futbolunda Anadolu günleri kapıyı çalar. Bu süreçte iki yıl Gaziantep, iki yıl Orduspor forması giyen Mahmut Hanefi’nin Anadolu’daki futbol yıllarında, 2010 sezonunda kısa sürelerle Sivasspor ve Diyarbakırspor yılları da yer alır.

 

 

SAKARYASPOR’A DÖNÜŞ

 

Mahmut Hanefi’nin Sakarya dışına taşan futbolu, gerileme dönemine girdiğinde, o futbola doğduğu, isim yaptığı Yeşil-Siyahlı renklere geri dönüş yapar. Kısa süreliğine Sakaryaspor forması giyen Mahmut Hanefi, 1999 yılında başlayan futbol kariyerine 2011 sezonunda Sakaryaspor’da nokta koyar.

 

KARASU’YA DÖNÜŞ


Mahmut Hanefi, futbolu bıraktıktan sonra bir süre kendini dinler. Bu süerçte evlilikte hayatının imzasını Arzu Erdoğdu ile hayatını birleştirerek atan Mahmut Hanefi, sonraki yıllarda ticarete atılır. Bugün için Poyraz Hanefi Erdoğdu ve Tuncay Emir Erdoğdu adında iki erkek çocuk babası olan Mahmut Hanefi Erdoğdu, çoçuklarından birine Tuncay’ın adını vermesinin gerekçesini ,dostluk ve sevgidaşlıkla bütünleştirdi. Mahmut Hanefi, futbola hizmet adına Karasusporla gönül bağı kurdu.

 

 

FUTBOL PROJESİ

 

Mahmut Hanefi, uzun süre futboldan uzak kaldıktan sonra, tekrar sahalara indi. Bu sefer, Mehmet Akbaş başkanlığında vizyonu değişen Karasuspor’a, alt yapıdan sorumlu yönetici olarak döner. Sarı-Kırmızılı ekibin yarınlarına yatırım yapmak adına, spor okulu projesini devreye sokan yeni Karasuspor’da Mahmut Hanefi, Karasuspor’un yarınlarını, Karasulu gençlerden oluşturmak adına kolları sıvar. Sarı-Kırmızlı ekipte şu suralar Ersin Türker, Kenan Tiryaki, Mahmut Kurt ve Zeki Nalçaçıoğlu görev yapıyor. Bu proje doğrultusunda Karasuspor’un gecen yıl U19’lar hariç tüm alt yapı gruplarında liglere katıldığını, bu gün için Karasuspor futbol okulunda 450’ye yakın geleceğin oyuncu adaylarının yer aldığına dikkat çekip Mahmut Hanefi’nin futboldaki anılarına nokta koyalım.