Recep Çetin ve Mahmut Hanefi’den sonra Karasu’nun diğer profesyonellerini ele alıyoruz: Babahasan ve diğerleri…

 

Sakarya’nın profesyonelleri yazı dizimize devam ediyoruz. Karasu deyince ilk akla gelen isim Recep Çetin ve ondan sonra yıldız apoleti kalabalık olan Mahmut Hanefi’yi dile getirmiştik. Futbol ilçesi olarak bilinen Karasu’nun futbola armağan ettiği profesyonel futbolcu sayısı iki kişi ile sınırlı değil. Sarı-kırmızılı futbol evinden dışarıya kimler açılmış? Kimler uzun süre profesyonel olarak Türkiye turu atmış. Bu soruların yanıtını bu yazı dizisi içinde sizlerle buluşturma gayreti içinde olacağım.

 

HASAN BABAHASAN (Hep şampiyonluk görmüş)

 

Karasu’nun Recep ve Mahmut’tan sonra profesyonel çantası en fazla takımla dolu olan oyuncunun adı Hasan Babahasan… Babahasan, yaklaşık on yılı bulan futbol hayatında nerelerde gezmiş ,neler yaşamış? Onu dinlerken bayağı etkilendim. Babahasan diyor ki: “Bütün gittiğim takımlar, beni istedi ama yine gittiğim takımlar kovan taraf oldu. Beni isteyen onlar, kovanlarda onlar. Neden dedim? Aldığım yanıt: Ben, zor bir oyuncuydum. Problem yüklüydüm. Futboluma hayran olup beni alanlar ertesi sene beni gönderdiler”

 

Hasan Babahasan, profesyonel yaşamını anlatırken, ilginç bir bilgi aktarımında bulundu. “Gittiğim Konyaspor’da , Malatyaspor’da, Göztepe’de, PTT’de de şampiyonluk yaşadım” diyerek, futbolunun içindeki şampiyonluk coşkusunu bizimle paylaştı. Hasan Babahasan’ın futbol karnesinde Tekirdağ Malkara, İstanbul Galata takımları da var.

 

ORTA YAŞ PROFOSYENELLER

 

Hasan Babahasan’dan başka Karasu’da kimler var? Kardeşi Okan Babahasan; Sarıyer, Adanaspor ve Batman Petrol görmüş bir oyuncu. Karasu’nun diğer profesyonelleri içinde Gaziantepspor ve Sakaryaspor forması giyen Hasan Çelik’i ve Karadenizspor’dan Tranzonspor’a, oradan İzmirspor’a giden Zeki Çakır’ı da profesyonel kervana katmak gerek. Ankaragücü ve Sivas forması giyen Hakan Keleş de bir başka Karasulu  profesyonel. Elazığspor forması giyen Recep Çetin’in ağabeyi Kader Çetin de profesyonel geçmişi olan oyuncular içinde yer alıyor. Recep Eşkin’le yola devam edelim. Özellikle Zonguldak bölgesinde kalecilik adına bayağı takım gezen Recep Eşkin, Kilimli’de, Zongulsdakspor’da, Boluspor ve Sivasspor’da, Gölcükspor’da profesyonel kalecilik hayatına derinlik kattı. Karasu’nun profesyonele değerleri içinde İnegöl’e kadar uzanan futbol yolculuğu olan Mehmet Genç’i de bu yazı dizisi içinde ağırlamak gerek. Sakaryaspor başta olmak üzere bir çok takımın formasını giyen, profesyonele geçmişi olan Sakaryaspor’da uzun yıllar oynayan Yuvaldıdereli Mustafa Çabuk ile Malatyaspor görmüş olan İsmeti de  Karasu’nun sınırları içindeki profesyonele renklerin içine almak gerek.

 

ÇOK GEZEN SERDAR

 

Karasu’nun Sakaryaspor görmüş ve genç kuşak oyuncuları içinde Sakaryaspor görmüş Oğuz Azaklı var. Ancak genç kuşak içinde Serdar Ergelen’in 1998 yılında Sakaryaspor alt yapısında PAF, genç ve amatör takımda futboluna yeşil siyah gelişim yükledi. 2001-2002 sezonunda pilot takım olan Mudurnuspor’a giden Serdar dönüşte Sakaryaspor’da profesyonele oldu. 2002’de Yıldırım Bosna, devre arasında  Sapanca Gençlik, 2003 Maltepespor (iki sezon), 2004-2005 Denizli Belediye, aynı sezon devre arası Kütahyaspor, 2006-2007 Keçiörengücü, 2009-2010 Elazığspor ve Ankara Pursaklar, 2011 Batman Petrol, 2012 Sandıklıspor (devre arası İstanbulspor) Serdar Ergelen’in futbola amatör olarak 2014-2015’de Karasuspor, sonrasında Bağcılar’da ve son nokta devre arasında Sapanca Gençlik macerası çok gezen, çok takım gören Serdar Ergelen’in futbol dosyası içine girmiş. Tam 12 profesyonel takım gezen Serdar Ergelen, şu sıralar doğup büyüdüğü Karasuspor’da teknik adam formasını sırtına geçirdi.

 

MARMARİS 1923 (GÖRKEM DİNÇ)

 

Karasu’nun profesyonele dünyaya armağan ettiği isimler arasında Murat Görgem Dinç’in futbol sonrası yaşamında önemli bir hizmet alanı var. Karasu Aziziye’de başlayan futbol serüvenine Sakaryaspor’a alt yapısına oradan Mudurnuspor pilot takımına peşinden gelişen futbolunu taşıyan Murat Görkem Dinç, sonra futbolda nereleri dolaştı? Sırtında bir çok amatör takım forması dolaşan Murat Görkem Dinç, profesyonel olarak 2002 Petkim, 2005 Aksarayspor ve daha sonra Muğlaspor’da oynar. Muğlaspor’da şampiyonluk yaşayan Görkem Dinç, futbol sonrası Marmaris’e yerleşir. Plaj Milli olma ünvanı da olan Murat Görkem Dinç, futbol sonrası başkanlığını ve teknik adamlığını yaptığı Marmaris 1923 takımını kurar ve futbola, futbolcu yetiştiren adam olarak hizmete devam eder.