Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü sonsuzluğa uğurladığımız günün yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnet duygularımızla anıyoruz. İçinde bulunulan imkânsızlık ve yokluklar nedeniyle bağımsızlık umutlarının azalmakta olduğu bir dönemde, tarihinde asla esaret altına alınamamış Milletimize olan inancını kaybetmeyerek birbirine kenetlenmesini ve ayağa kalkmasını sağlayan Atatürk, Milletimizin Kurtuluş Savaşı gibi tarihte eşine az rastlanır bir zafere ulaşmasına öncülük etmiştir. Milletimiz; Atatürk Öncülüğünde Kurtuluş Savaşında elde ettiği büyük zafer ile bin yıldır yurdumuz olan bu toprakların sonsuza kadar Vatanımız olarak kalacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

 

Atatürk; Vatanın bağımsızlığının sağlanmasının ardından Millet İradesini esas alan ve ‘En Büyük Eserim’ diye nitelediği Cumhuriyetimizi kurmuş ve Milletimizin muasır medeniyetlerin saygın bir üyesi olmasını sağlayacak önemli düzenlemeleri hayata geçirmiştir. Büyük milletimizin canından değerli bildiği vatan topraklarını parçalamaya yeltenenleri,  binlerce yılda oluşturduğumuz kutsal değerleri çiğneme cüreti gösterenleri,  Türk Milleti ile oluşan bir iradeye liderlik yapan Büyük Atatürk’e çok şey borçlu olduğumuzu asla unutmamalı ve unutturmamalıyız.

 

Atatürk, hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve uygarlık mücadelesindeki tüm gücünü Türk ulusuna olan inancından ve güveninden almıştır. Bizler de bugün üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle Atatürk’ün ilke ve inkılapları ile hiç sönmeyecek bir meşale misali aydınlattığı uygarlık yolunda, kararlı ilerleyişimizi sürdürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Tarihin her evresinde kendisini parçalamaya, yok etmeye çalışanlar karşısında, ihanetlere, isyanlara ve her türlü kirli oyuna rağmen birlik olmayı başarmış bir milletin mensupları olduğumuz ve bugün de hiçbir güce boyun eğmeyeceğimiz çok iyi bilinmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 79.yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyoruz”

 

10 KASIM ÇELENK TÖRENİ: Haberi okumak için buraya tıklayın

 

KONFERANS SALONUNDA ANMA PROGRAMI: Haberi okumak için tıklayın

 

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ise mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Atatürk; son nefesine kadar milletimizin her alanda yücelmesi için çaba göstermiş, ileri görüşlülüğü, eserleri, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem ve evrensel düşünce yapısı, onu dünyanın saygın liderlerinden biri haline getirmiştir. 10 Kasımlar, Atatürk’ü fikirleriyle, idealleriyle anma ve Cumhuriyetin değerlerini koruyarak ebediyete kadar yaşatma kararlılığını gösterme günüdür

 

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde, tüm Türk halkı ile birlikte yürekten şükran ve saygıyla yâd ediyoruz. Cumhuriyetimizin değerlerini, kazanımlarını, her şartta korumak, kollamak ve yeni nesillere aktararak sonsuza kadar yaşatmak en önemli görevimiz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelere, aramızdan ayrılışının 79.yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Milli Mücadelemizin Kahramanlarını, Aziz Şehit ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz”

 

10 KASIM ÇELENK TÖRENİ: Haberi okumak için buraya tıklayın