KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi

 

 

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “Mevsimlik Tarım İşçileri Koordinasyon Kurulu Komisyon Kararları”, Karasu İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 16 Temmuz’da yayımlandı. Koronavşrüs tedbirleri kapsamında, bu yıl fındık işçilerinin barınma ve çalışma alanlarında çeşitli düzenlemelerin yapılması gerektiği belirtildi. İşte o kurallar:

 

- Evde izolasyon süreci geçirmeyen ve Koronavirüs belirtisi taşımayan mevsimlik tarım işçileri Karasu’ya gelebilecek.

 

- Mevsimlik tarım işçileri (MTİ)’nin ve ailelerinin T.C. kimlik numaraları, geldikleri il bilgileri, nerede ve ne kadar süreyle çalışacakları, mutlaka İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bildirilecek. Bu listeler İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne de iletilecek.

 

- Konaklama yapılacak çadırlar arası en az 2 metre olacak. Çadırda, kişi başına en az 3 metre kare alan düşecek.

 

- Konaklama yapılan yerde bulunan yatak araları en az 1,5 metre olacak.

 

- Barınma ve çalışma alanında sosyal mesafe en az 1,5 olarak korunacak. Sosyal mesafe sağlanamayan yerlerde mutlaka maske takılacak.

 

- Barınma ve çalışma alanlarından 10 kişiye en az 1 tuvalet ve yıkanma musluğu düşecek. Tuvaletler, yerleşim alanına en az 30 ile 50 metre mesafede olacak.

 

- Toplu ulaşım araçları ile işçi nakli sağlanacak. Aracın koltuk kapasitesinin yarısı kadar yolcu alınacak. İşçiler, birer koltuk atlanarak çapraz şekilde oturtulacak.

 

- Günlük ihtiyaçlar için bir temsilci seçilecek, bu temsilci dışında kimse alışveriş yapmayacak.