Ayşenur Elmacı'nın "Herkes stresli" başlıklı köşe yazısı

31 Mart yerel seçimlerine hemen hemen 3 ay gibi kısa bir süre kaldı. Karasu’da kimse net bir şekilde aday kim gösterilebilirin cevabını veremiyor.

Stres en üst safa da, kimse net biziz diyemiyor. Diyor ama diyemiyor gibi.

Karasu’da değişim olur mu bizde net bir şey göremiyoruz, diyemiyoruz. Ancak çoğu kesim değişimden yana gibi duruyor.  

Bu değişimi istemelerinin sebebini net bir şekilde dillendirenler de var. Esnaf yorgun, vatandaş yorgun, köylüler yorgun, muhtarlar yorgun...

İstedikleri zaman sorunlarının çözümü noktasında tam muhatap bulamadılar. Belediye karşıtı, AK Parti karşıtı olduğumuzu kim dillendiriyor ve düşünüyorsa onları Allah’a havale ediyorum.

Biz basın mensubu olarak ne AK Parti’ye, ne CHP’ye, ne MHP’ye, ne İYİ Parti’ye karşıt, ne Saadet’e gibi karalama gibi bir çalışmanın içerisinde olmadık. Olmayız da.

Biz basın mensubu olarak karşımızda muhatap aradık, bulamadık! Bunu dillendirmekten asla çekinmiyorum.

Bu süreçte en çok eleştiri de bulunduğumuz parti CHP ve İYİ Parti oldu. Uğur Başkan ile Hasan Başkan ile oturup fikir alışverişi yapabiliyor, tartışabiliyorsak ve dirsek temasında bulunabiliyorsak sizinle ne oturup konuşabiliyor ne de tartışamıyorsak sorunu her defasında biz de bulmanız üzücü oluyor.

Bizim gönlümüz rahat. Ancak kişileri eleştirdiğimiz zaman bunu tüm camiaya yaydığımızı düşünen kim varsa onları kendi kendine bırakıyoruz.

Herkes stresli ve herkes ciddi anlamda gergin, kimseye bir şey sorulmuyor. Herkes rahat gibi görünse de bence kimse şu anda rahat değil.

Tüm aday adayları esnafıma dokunmuyorsa, vatandaşıma dokunmuyorsa, vatandaşa tepeden bakıyorsa hak ettiği yerde kalmasını temenni ediyorum.

SORUN KİMDE?

Deprem olur kiralara zam yaparız. Pandemi olur dükkan sahipleri kiracılarının gözünün yaşına bakmayız gibi sorun; her zaman söylendiği gibi, dillerin alıştığı, alıştırıldığı gibi yine dış devletler de mi? 

Sorun bizlerde, insanlığımızda… Acıma duygumuzun olmamasında!

Herkesi değil, çoğu kısmı eleştirmek istiyorum. İnsanlık dışı davranışlar sergiliyoruz. Biz bize bunu yaparsak dış devletleri eleştirmek ne kadar doğru olur?

Sabredemiyoruz.

Asgari ücret 1000 TL olsun. Ama fiyatları da hak ettiği değerde sunalım insanlarımıza. Sürekli asgari ücrete zam ne zaman olacak? Asgari ücrete bu kadar zam yapıldı haberleri görüyoruz.

Mutlu mu oluyoruz asgari ücrete zam gelince. Ben mutlu olmuyorum. Asgari ücrete ne kadar zam yapılıyorsa o kadar daha gider oluyor bunu farkında olmuyor muyuz?

Asgari ücrete zam geliyor eyvallah ama elimizde kalan birkaç fabrika daha küçülmeye gidiyor. İnsanlar iş sıkıntısı yaşıyor. Bu ülkemiz için küçülüyoruz anlamına gelmektedir benim gözümde.

Biz kendi içimizdeki çekişmeleri bir kenara bırakmadığımız sürece, ülkemizin refahı için çalışmadığımız sürece bu sıkıntıları yaşamaya devam ederiz.

Asgari ücrete zam benim gözümde ülkenin küçülmesi anlamına gelmektedir. Zam yaptıktan sonra elektriğe, suya, doğalgaza, yiyecek, içeceğe, benzine mazota hemen ardından zam yapıldığı sürece sevinmeye pek gerek yok.

Bizim önce kendimize çeki düzen vermemiz gerekmektedir. Biz cep doldurmak değil de huzur ve refah istiyoruz!