Ayşenur Elmacı'nın "Hoş geldin 2024" başlıklı köşe yazısı

Yazıma başlamadan önce öncelikle yılbaşı gecesinde mesai yapan tüm emniyet personelini ve jandarma personelini kutlarım. Aileleri ile yeni yıla giremeyen tüm silahlı kuvvetlerimize teşekkür etmeyi borç bilerek çalışmalarını yılbaşı gecesi titizlikle gerçekleştirdiler.

Karasu’ya da ayrıca teşekkür ederiz. Çok sakin ve güzel bir yıla herhangi bir hüzün yaşamadan girdik. Gururluyuz. Teşekkürler Karasu….

Acısıyla tatlısıyla 2023 yılını geride bıraktık.

2023 yılı benim için iyi geçmedi.

Hayatımın tam merkezinde olan, her gün yüz yüze görüşemezsek bile telefonla görüştüğüm iki değerli insanı kaybettim.

04.09.2023 ve 02.11.2023 hayatımın en zor günleri ve acıları halen içimde.

04.09.2023. Her anımı, her üzüntümü ve her mutluluğumu paylaştığım halamı kaybettim. Şimdi çok şey birikti anlatmak istediğim, haykırmak istediğim. Ne kimseyi koyabildim yerine ne de acısı geçebildi. Geçmeyen, geçmeyecek olan acıyı bana bıraktı. Halamdan yana gönlüm çok rahat. Her anında yanında olmaya çalıştım ve olduğuma inanıyorum. Çok zor bir 6 ay geçirdik. Ama hayata hep olumlu bakmaya çalıştık. Çünkü halam çok güçlüydü.

Seninle birlikte çok şey paylaştım. Sende benimle çok şey paylaştın. Her sözün, her kelimen, her cümlen ve her düşünceni biliyordum halam. Bu yüzden senden sonra silmek istediğim birçok kişiyi silip attım hayatımdan, hiçbir şeyi hak etmeyenleri kendi dünyalarında bırakmayı öğrendim. Sen benim hep güçlü olmamı dilerdin, isterdin. Ben senin için her zaman çok güçlü kalacağım halam.

Her zaman yanımda olan, benden elini hiç çekmeyen halam mekanın cennet olsun inşallah. Seni çok seviyorum. Bizim hakkımız sana helaldir. Sende hakkını bizlere helal et olur mu?   

02.11.2023. Volkan abimin ani vefatı ile sarsıldık. Seninle ilgili yazmak istediğim o kadar çok şey var ki abim. Buraya sığmaz seninle olan anılarım.

25 Nisan 2018’de çalıştığım kurumdan ayrıldım ve 8 Mayıs 2018’de kendi işimi kurdum. Eski çalıştığım kurumda tam 8 yıl boyunca birlikte çalıştık. Ondan sonrada kendi gazetemde 6 yıldır birlikte çalışıyorduk. Hemen hemen 15 yıl seninle çalışmaktan gurur duydum abim.

25 Nisan 2018’de eski kurumdan ayrıldım ve 8 Mayıs 2018’de Volkan abimin destekleri ile gerekli olan tüm belgeleri hazırlayıp bir hafta içerisinde ilk sayımızı birlikte çıkarttık. O kadar yorulmuştuk ki anlatamam.

Vaz mı geçsek abi diyordum. ‘Ben yanındayım abim, sen hazırla haberleri bir hafta da basıyoruz ilk sayını’ demeni, ‘pes etmek yok’ demeni, ‘Ayşoo sadece sıkıntılı zamanda, işin düştüğü zaman arama’ demeni, bir gün görüşmesek ertesi gün ‘hayırsız’ diye mesaj atmanı… O kadar özledim ki tarif edemiyorum.

Ama iyi ki tanıdım seni abi. İyi ki birlikte çalıştık. Ne benim üzerimdeki emeklerini unutacağım ne de seni unutacağım. Seni çok seviyorum abim. Senin bana olan tüm nasihatlerin hep aklımın bir köşesinde olacak.

Her pes etmeye meyilli olduğum anımda sadece senin nasihatlerine sarılıyorum ve daha güçlü ayağa kalkıyorum. Her zaman, her anımda beni yalnız bırakmayıp desteğini benden esirgemediğin için sana sonsuz teşekkür ederim abim. Mekanın cennet olsun inşallah.

Sevdiklerinize sımsıkı sarıldığınız bir yıl olsun. Hoş geldin 2024…