Hasan Kar'ın "İyi yıllar" başlıklı köşe yazısı

Güzel düşünün güzel şeyler olsun, hayatta keyfinizi kaçıran tüm varlıklardan uzak durun. İyi günler, iyi haftalar.

Bitirmekte olduğumuz 2023 yılı muhasebesini yapacak olursak ülkemiz için başta deprem olmak üzere ve geçtiğimiz hafta Irak'ın kuzeyinde terör örgütleri tarafından yapılan saldırıda 12 askerimiz şehit oldu. Yine yıl içerisinde yurt içi ve yurt dışında şehit düşen, şehadete ulaşan vatan evlatlarına hepimizin içi yandı. İçimizi yakan başka bir olay ise 6 Şubat Kahramanmaraş depremi oldu. 50 bin 783 kişi hayatını kaybetti. Deprem, geniş bir coğrafyada meydana geldi. Tam anlamıyla tüm sahaya ayni ve acil yardımın ulaşılması, yardımların sağlanması, etkisini ve karşılığını buldu. Ben farklı bölge ve ülkede bu tarz acil yardım çalışmasına katıldım. Belki de en zor çalışmadır bu çalışmalar. İki taraf içinde aslında durum böyle. Yardım için gelende yardıma ihtiyacı olan içinde zordur. Belki önümüzdeki aylar haftalar yurt içi ve yurt dışı izlenimlerimi buradan anlatırım. Birçok bölgeden olmak üzere deprem bölgesine yardıma gidildi. İlimiz ve ilçemizde dahil oldu kayıtsız kalınmadı. Deprem bizim ülkemizin bir gerçeği buna göre hep hazır, her zaman hazır bir durumda olmamız lazım. “Bundan kastın ney” diyebilirsiniz. Evet şöyle sıralayalım… Başta arama kurtarma eğitimi alan insan sayısını arttırmamız lazım. Genel olarak felaketlerde altyapı çöktüğü için kesintisiz iletişim gerekiyor. Bunun içinde amatör telsiz sertifikalı sayısını çoğaltmamız lazım ve ilçemizde amatör telsiz rölesi kurarak; tüm bölge ile iletişim sağlamanın önü açılmış oluruz. Bu sınav yılda iki defa oluyor. Belirli illerde bu hususta il merkezinde SAKRAT adında bir dernek var. Açılımı “Sakarya Amatör Telsizciler Derneği” bu manada sınava katılmak isteyen kişiler dernek ile irtibata geçebilir. Sınava hazırlık esnasında prosedür ve ders noktasında katkı sağlıyorlar. Buradan bu manada çağrımızı yapmış olalım.

Ben yaklaşık dokuz yıl önce almıştım bu belgeyi. Çağrı işaretim TA2IIH. Bir şeyler yapmalıyız ufak da olsa bir değişiklik yapmalıyız hayatımızda. Geçmiş yıllardan bugüne kadar şehadete ulaşan tüm şehitlerimize rahmet diliyorum.

Güzel günler görmek umudu ile sevgi dolu bir yıl geçirmek dileği ile 2024 yılı umarım yeni umutlara “merhaba” deriz. Hem ülkemiz için hem de dünya için sağlık, mutluluk ve tüm insanlığın kardeşçe anlaşacağı bir yıl geçmesi dileği ve temennisi ile… İyi yıllar kendinize iyi bakın, mutlu kalın.